Un nutrient esenţial pentru organism şi antioxidant, vitamina C este importantă pentru a reduce apariţia proceselor degenerative. Specialistul Click! în medicină tradiţională indiană, dr. Ovidiu Chiş, ne arată complexitatea acestei vitamine şi cum este absorbită în organism.
Alimentele produse industrial conţin cantităţi mai mici de Vitamina C decât cele naturale. Prepararea termică reduce şi mai mult conţinutul în această vitamină esenţială pentru corp.
Vitamina C naturală este de fapt un complex de substanţe care se potenţează reciproc şi este compus din următoarele elemente: bioflavonoide, rutina (vitamina P), factorul K, factorul J, factorul P, tirozinaza, ascorbinogen şi acid ascorbic. Pentru a suplimenta cantitatea de vitamina C absorbită, o soluţie foarte bună este combinarea sucului de lămâie cu Vitamina C alcalină şi cu apă călduţă, băut dimineaţa pe stomacul gol sau în timpul zilei, dar cu o jumătate de oră înainte de masă. Astfel, sunt păstraţi compuşii naturali din Complexul Vitaminic C şi se măreşte considerabil doza cu aportul de Vitamina C alcalină. Diferenţa fundamentală între Vitamina C alcalină şi Vitamina C obişnuită este tocmai pH-ul alcalin. Acest lucru permite administrarea în doze mult mai mari a vitaminei C alcaline. Nu este recomandată Vitamina C de sinteză (acidul ascorbic) deoarece, în primul rând, este acidă, şi nu detoxifiant şi alcalinizant, aşa cum este indicat. Acizii pot provoca perturbări gastrice, iar în doze mari chiar afectează flora gastro-intestinală.
Vitamina C alcalină administrată oral poate fi tolerată în doze mult mai mari (chiar 20 grame pe zi), singura problemă fiind efectul laxativ (fiind o sare, chiar şi sarea de bucătărie are acest efect). Studiile asupra efectelor benefice ale Vitaminei C alcaline au arătat că efectele de antioxidant şi de creştere a imunităţii sunt amplificate de alcalinizarea şi eliminarea reziduurilor acide. Acesta este motivul pentru care gripa sau răceala se vindecă mult mai repede dacă în primele zile se administrează câteva fiole de vitamina C intravenos.
În tratamentul bolilor grave, Vitamina C alcalină se administrează tot intravenos, în doze mai mari. Cei care consumă apă cu Vitamina C alcalină îşi îmunătăţesc starea de sănătate, fiind mai activi, energizaţi, articulaţiile sunt mai mobile, îşi reglează greutatea şi funcţiile metabolice, circulaţia sanguină este îmbunătăţită. Se poate administra şi la copii, tot în combinaţie cu sucul de lămâie, fiind un ajutor important în terapia afecţiunilor sezonului rece.
Sursa: click.ro