Locuitorii din Kiselyovsk vor să îşi părăsească căminul pentru a scăpa de poluarea care a luat forma zăpezii negre.
În funcţie de regiunea geografică în care locuim şi de activitatea industrială care a avut sau nu a avut loc acolo, poluarea poate reprezenta o realitate mai mult sau mai puţin dureroasă. Unul din cazurile în care poluarea atinge proporţii dramatice este cel al oraşului Kiselyovsk din Federaţia Rusă. Locuitorii acestei localităţi se află în situaţia în care poluarea i-a adus în punctul în care trebuie să se refugieze din cauza condiţiilor de mediu tot mai neospitaliere, notează Futurism.
Locuitorii din Kiselyovsk fac eforturi uriaşe pentru a atrage atenţia premierului canadian, Justin Trudeau, pentru a le accepta solicitarea de azil. Aceştia argumentează că poluarea, care adesea a luat forma unei zăpezi gri-negre, cauzată de către exploatarea minieră de suprafaţă a cărbunelui reprezintă un pericol pentru sănătatea umană.
Conform diferiţilor experţi şi publicaţii care au anlizat situaţia din Kiselyovsk, în jur de 80% dintre rezidenţi locuiesc în apropiere zonei de exploatare a cărbunelui şi, în consecinţă, rezerva de apă şi atmosfera sunt extrem de contaminate. În această comunitate cazurile de cancer şi tuberculoză sunt comune, iar speranţa de viaţă a scăzut simţitor.
Sursa: descopera.ro