Praful, sebumul, impurităţile şi transpiraţia dar şi reziduurile pe care le conţin produsele de machiaj trebuie îndepărtate de pe faţă la sfârşitul zilei, pentru că, altfel, te poţi alege cu tot felul de probleme precum apariţia acneei, a alergiilor, iritaţiilor şi chiar cu îmbătrânirea prematură a tenului. Ca să ai o piele suplă şi catifelată trebuie să acorzi tenului tău o îngrijire foarte atentă. Iar acest lucru presupune, înainte de toate, să te demachiezi zilnic şi să ştii cum să o faci corect. Iată ce sfaturi aflăm de pe site-ul vedetei Andreea Raicu!
Alege produse potrivite pentru tipul tău de ten! Pe piaţă găseşti o gamă variată de astfel de produse de curăţare: laptele demachiant, apa de demachiat, spuma, loţiunea, şerveţelele speciale sau discurile demachiante.
Demachiază-te seara dar şi dimineaţa! În timpul nopţii, tenul secretă sebum care trebuie îndepărtat înainte de a aplica machiajul de zi. Demachierea de seară este obligatorie.
Chiar dacă nu porţi machiaj ziua, tot nu ai scăpat de demachiere. Specialiştii recomandă o curăţare în profunzime a tenului seara chiar dacă nu porţi deloc machiaj. Astfel, vei înlătura de pe faţă praful, sebumul, transpiraţia.
O demachiere corectă şi completă include şi gâtul şi decolteul, nu numai faţa. Asta, pentru că sunt zone cu piele foarte subţire şi sensibilă, care au nevoie de acelaşi tratament ca şi tenul.
Procesul de demachiere începe cu zonele machiate cel mai intens, adică ochii şi buzele. Aplică loţiunea demachiantă pe o dischetă şi cu mişcări circulare şterge buzele dinspre exterior către interior.
În cazul ochilor trebuie să fii puţin mai atentă pentru că în această zonă pielea este mult mai sensibilă. Alege un demachiant special pentru ochi, cu o textură mai uşoară, care să nu îţi irite pielea. Începe demachierea îndepărtând fardul cu mişcări dinspre interiorul ochiului către exterior şi apoi continuă cu mişcări circulare pentru a pune sângele în mişcare.
Atenţie când îndepărtezi rimelul! Acest lucru trebuie făcut cu grijă, în aşa fel încât să nu agresezi genele. Dacă foloseşti o mascara rezistentă la apă, atunci trebuie să cumperi un demachiant special cum sunt cele pe bază de ulei. Înmoaie un disc în demachiant şi apasă uşor pe gene, iar apoi masează-le încet dintr-o parte în alta.
Următorul pas este să cureţi şi celelalte zone ale feţei: obrajii, fruntea şi bărbia, cu mişcări blânde ca să eviţi apariţia iritaţiilor.
După ce ai terminat să te demachiezi, este bine să-ţi clăteşti faţa cu apă rece ca să îndepărtezi grăsimea lăsată de produsele cosmetice. De asemenea, apa rece îţi revigorează tenul.
Sursa: click.ro