INS: CONSTRUCTIILE AU CRESCUT, IN PRIMELE SAPTE LUNI, CU PESTE 11% FATA DE PERIOADA SIMILARA DIN 2014

by Paula Craciun

Volumul lucrărilor de construcții a crescut, în primele șapte luni ale acestui an, atât ca serie brută, cât și ca serie ajustată în funcție de numărul de zile lucrătoare și de sezonalitate, cu 11,3%, respectiv cu 11,6%, față de perioada similară a anului trecut, reiese din datele publicate vineri de Institutul Național de Statistică (INS).

„Pe elemente de structură (serie brută — n. r.) au avut loc creșteri la lucrările de reparații capitale cu 15,8%, la lucrările de întreținere și reparații curente cu 11,8% și la lucrările de construcții noi cu 10,2%. Pe obiecte de construcții, volumul lucrărilor a crescut astfel: clădirile nerezidențiale cu 15,5%, construcțiile inginerești cu 10,8% și la clădirile rezidențiale cu 5%’, se precizează în comunicatul INS.

În schimb, în iulie 2015, față de luna precedentă, volumul lucrărilor a scăzut cu 1,4% ca serie brută, dar a crescut ca serie ajustată în funcție de numărul de zile lucrătoare și de sezonalitate cu 1,4%. Scăderea din iulie a fost cauzată de reducerea lucrărilor de întreținere și reparații curente, cu 3,3%, și a lucrărilor de construcții noi, cu 2,8%. Lucrările de reparații capitale au crescut cu 10,3%.

Pe obiecte de construcții, au scăzut construcțiile inginerești cu 6%. Au avut loc creșteri la clădirile rezidențiale și la clădirile nerezidențiale cu 9,1%, respectiv cu 3,8%, se spune în comunicat.

Comparativ cu luna corespunzătoare a anului precedent, volumul lucrărilor de construcții a crescut, atât ca serie brută, cât și ca serie ajustată în funcție de numărul de zile lucrătoare și de sezonalitate, cu 15,4%, respectiv cu 15,2%.

„Pe elemente de structură au avut loc creșteri astfel (serie brută — n. r.): la lucrările de reparații capitale cu 21,8%, lucrările de întreținere și reparații curente cu 15,1% și lucrările de construcții noi cu 14,2%. Pe obiecte de construcții, volumul lucrărilor de construcții a crescut la clădirile nerezidențiale cu 24,4%, la construcțiile inginerești cu 13,6% și la clădirile rezidențiale cu 5,4%”, reiese din datele INS.

Sursa: agerpres.ro

Facebook Comments