Preocuparea de a avea dinţi sănătoşi este firească. Dincolo de aspectul inestetic al celor care nu s-au îngrijit de dantură, o masticaţie ineficientă sau incompletă duce la apariţia unor afecţiuni digestive. Citeşte în revista „Click! pentru femei“ ce remedii sunt recomandate în îngrijirea dinţilor.
Pastă de dinţi făcută în casă
La ambele reţete, ingredientele trebuie amestecate până devin o pastă cremoasă, iar pentru diversificarea aromei se pot face felurite combinaţii cu uleiuri esenţiale de vanilie, cocos, portocale, migdale, ienupăr, salvie sau muşeţel. Preparatele rezultate se folosesc pentru o singură spălare. Bicarbonatul de sodiu albeşte dinţii, argila albă conţine minerale, săruri şi microelemente care ajută la mineralizarea danturii, iar sarea de mare curăţă în profunzime. Uleiurile esenţiale dau o aromă plăcută şi menţin sănătatea gingiei.
- Pastă de dinţi pe bază de bicarbonat. Ai nevoie de: 1 linguriţă bicarbonat de sodiu, ½ linguriţă sare de mare fină, 1 picătură de ulei esenţial de mentă, puţină apă.
- Pastă de dinţi cu argilă. Ai nevoie de: 3 linguriţe pudră de argilă albă, ¼ cană cu apă clocotită, ¼ linguriţă sare de mare fină, uleiuri esenţiale după preferinţe (ulei esenţial de lămâie, esenţă de mentă).
Infuzii care calmează durerile dentare
Ca să ameliorezi sau chiar să domoleşti durerea puternică de dinţi, poţi folosi muşeţelul, cimbrul, sunătoarea, tătăneasa, coada şoricelului sau gălbenelele. Aceste plante au proprietăţi antiseptice şi o infuzie făcută cu trei linguriţe cu plantă la o cană de apă clocotită, cu care se clăteşte gura, de 3-4 ori pe zi, este de mare folos.
Tratează dantura sensibilă
Dacă dinţii sunt prea sensibili şi te dor de fiecare dată când mănânci alimente calde sau reci, clăteşte gura cu apă sărată călduţă sau apă de gură clasică în care adaugi 20 sau 25 de picături de tinctură de anason şi 3 picături de ulei de mentă sau de levănţică. Tratamentul trebuie făcut cel puţin o săptămână.
Sursa: click.ro