De fapt titlul inițial, transmis de europarlamentarul Gheorghe FALCĂ era: „Am votat pentru o mai bună protejarea (sic!) a animalelor în timpul transportului”
Or fi importante și condițiile în care sunt transportate animăluțele, dar după ce ai distrus Aradul și te-ai îmbogățit de nu mai știi pe ce lume trăiești, când scumpirile sunt în lanț și cetățenii de rând își pun problema supraviețuirii, când lumea de lângă noi se pregătește de un război iminent de proporții, nu prea e potrivit un astfel de subiect.
În Parlamentul European au fost dezbătute normele Uniunii Europene privind transportul animalelor și siguranța acestora.
„În iunie 2020 a fost înființată o Comisie de anchetă a Parlamentului privind protecția animalelor în timpul transportului. S-a constatat că normele UE nu sunt întotdeauna respectate în statele membre și nu sunt luate în considerare pe deplin nevoile diferite de transport ale animalelor. Bunăstarea adecvată a animalelor în timpul transportului este în interesul comun al fermierilor, al consumatorilor și al întregului lanț de aprovizionare. Deciziile luate în Parlamentul European trebuie să țină cont de realitățile din jurul nostru, iar transportul de animale vii este o ramură importantă a economiei UE și de asemenea este deosebit de important pentru supraviețuirea financiară a fermierilor noștri. Transportul animalelor vii atât în Uniunea Europeană, cât și în țările terțe trebuie să continue, respectând, desigur, legislația și îmbunătățind standardele de bunăstare”, a subliniat europarlamentarul Gheorghe FALCĂ.
În plus, deputații europeni au îndemnat Comisia și statele membre „să instaleze camere de televiziune cu circuit închis, precum și dispozitive de înregistrare a temperaturii, umidității și amoniacului pe vehiculele care transportă animale vii”.
„Parlamentul European a invitat Comisia să prezinte un plan de acțiune care ar trebui să includă o propunere privind un fond specific pentru tranziția de la transportul de animale la transportul carcaselor și al cărnii în locul animalelor destinate sacrificării. Durata călătoriei ar trebui adaptată vârstei și speciilor de animale, în timp ce exporturile de animale vii ar trebui aprobate numai dacă standardele europene privind bunăstarea animalelor se aplică până la destinația finală”, a mai transmis europarlamentarul Gheorghe FALCĂ.