ÎN CE SITUAŢII TREBUIE EVITAT SPANACUL

by Cristian Dobre

Este un intaritor al sistemului imunitar si o leguma recomandata in tratarea a numeroase afectiuni. Spanacul ajuta la curatarea intestinelor de toxine, usureaza digestia, este renumit pentru combaterea asteniei, pastreaza sanatatea oaselor si a ochilor, previne si trateaza boli inflamatorii.

In ciuda numeroaselor beneficii, nu toti se pot bucura de aceasta leguma cu frunze verzi. Iata cand spanacul trebuie evitat sau consumat cu moderatie:

1. Se recomanda consumul moderat in cazul persoanelor cu afectiuni hepatice, reumatice, inflamatii gastrice si ale intestinului, din cauza continutului de oxalati de potasiu si de calciu.

Acidul oxalic este adesea ingerat de oameni in cantitati foarte mici pentru ca este prezent in unele alimente, in special broccoli, castraveti, cartofi si varza. Cantitati mai concentrate, sub forma de oxalati, se gasesc in legumele cu frunze de un verde inchis. Aceste alimente sunt benefice pentru sanatate in cantitati mici. Spanacul si broccoli sunt cele mai frecvente surse ale acestor tipuri de oxalati.

2. Spanacul trebuie evitat de persoanele care sufera de litiaza deoarece contine acid uric.

3. Persoanele constranse sa tina un regim strict, fara sare, il vor elimina total din alimentatie.

Sursa: sănătate.bzi.ro

Facebook Comments