Au vorbit despre bani, despre rolul şi funcţiile Băncii Naţionale. Sub egida programului Global Money Week, Agenţia Arad a Băncii Naționale a României în colaborare cu Universitatea„ Aurel Vlaicu” din Arad a organizat o prezentare pentru studenții Facultății de Științe Economice care a avut drept scop îmbunătăţirea nivelului de cunoaştere şi înţelegere, în mediul universitar, a activităţii băncii centrale. „ Global Money Week este doar unul din proiectele pe care le derulăm împreună cu Banca Naţională. Este un câştig pentru studenţii noştri de la Ştiinţe Economice care pot să îşi îmbunătăţească în acest mod cunoştinţele despre domeniul bancar şi, în acelaşi timp, să interacţioneze cu reprezentanţi ai sistemului. Este foarte important să existe, la nivelul fiecărei facultăţi, un contact direct cu mediul economic, cu instituţiile ”a punctat Ramona Lile, rectorul UAV.
Prezent la eveniment, Mircea Virgil Buterez, directorul agenției Arad a BNR, a punctat importanţa educaţiei financiare pentru tânăra generaţie. În perioada 14 – 20 martie, reprezentanţii Agenției Arad a BNR în colaborare cu Inspectoratul Școlar Județean Arad vor extinde seria de activități de educație financiară, adresate elevilor de gimnaziu şi liceu, cuprinzând atât mediul urban cât şi cel rural.
Proiectele educaţionale derulate la nivel naţional în colaborare cu Ministerul Educației Naționale au adus pentru BNR marele trofeu ”Global Money Week Award” pentru Europa, ceea ce reprezintă recunoașterea, la nivel mondial, a eforturilor depuse de către BNR și MEN în domeniul educației financiare.
Global Money Week 2016 în România este parte a unei sărbători mondiale. Ţări din toate continentele participă pentru a creşte conştientizarea importanţei educaţiei financiare pentru copii şi tineri. Prin educaţie financiară copiii şi tinerii învaţă să economisească şi să cheltuie banii într-un mod responsabil.
Tema Global Money Week 2016 este Take Part. Save Smart! (Participă.Economisește inteligent! )
De ce? Pentru că este important pentru copii şi tineri să înveţe să aibă un comportament atent şi responsabil la cheltuirea banilor, pentru a evita excluziunea financiară şi pentru a-şi dezvolta abilităţile în gestionarea banilor pentru mai târziu în viaţă.
Săptămâna mondială a banilor 2016 este coordonată de Child & Youth Finance International (CYFI), o organizaţie non-profit fondată în Amsterdam.