FRUNZELE DE MORCOV CONTIN DE 10 ORI MAI MULT VITAMINA C DECAT MORCOVUL

by Cristian Dobre

Au un gust usor amar, insa acest inconvenient este compensat de faptul ca frunzele de morcov sunt bogate in clorofila, substanta care actioneaza ca un detoxifiant al organismului in general si al ficatului in special.

Gratie continutului bogat in antioxidanti, frunzele de morcovi lupta eficient a mai multor tipuri de tumori si afectiuni.

De asemenea, sunt bogate in minerale, in special potasiu, excelent pentru buna functionare a sistemului cardiovascular, si vitamine, in special vitamina C. Frunzele contin de 10 ori mai multa vitamina C decat morcovul. Vitamina C este esentiala pentru buna functionare a organismului, accelerand refacerea tesuturilor in caz de taieturi, zgarieturi sau vanatai.

Frunzele de morcov au proprietati diuretice, antiseptice si calmante, avand efecte rapide in special in cazul durerilor de dinti si al bolilor gingivale. Totodata, elimina eficient respiratia urat mirositoare.

 

Sursa: sanatos-online.tk

Facebook Comments