În zilele care au trecut, am luat în calcul să trec pe la câteva primării de pe Valea Mureșului și, bineînțeles, am preferat traseul Mădrigești – Julița, drum pe care se lucra cu toate forțele la asfaltări, pe porțiunile unde erau necesare aceste lucrări. Acum drumul arată așa cum și-l dorește domnul Iustin Cionca, președintele Consiliului Județean Arad. Această zonă este străbătută de acest drum care face legătura cu drumul de pe Valea Crișului Alb.
Dar să revenim la subiectul nostru. M-am oprit tocmai la Primăria Bârzava. Nu puteam trece fără să intru în acest sediu modern al instituției. Chiar la intrare ne-a întâmpinat domnul Gabriel Faur, edilul șef, un primar plin de energie, care ne-a poftit în biroul domniei sale, precizând că așteaptă să vină reprezentanți de la ISU pentru autorizarea noii construcții a sediului primăriei.
Printre discuțiile noastre, l-am întrebat cum a reușit să organizeze o prezență atât de mare la alegerile locale. Răspunsul nu a întârziat să apară.
– Păi, pe mine mă iubesc cetățenii mei și poate vă întrebați cum se întâmplă ca un primar să fie ascultat. Trebuie să dai dovadă de seriozitate, să ai disciplină nu numai în instituție, dar și în comunitate, domnule, să nu-i dezamăgești pe cetățeni, să te simtă aproape de familiile lor, asta e tot. Să nu fim cu nasul pe sus doar pentru că am ajuns primari. Eu am șaisprezece ani de când păstoresc primăria și, peste două săptămâni, preiau al cincilea mandat de primar. Vreau să vă spun că am realizări; altfel, dacă nu faci pentru ei ce trebuie, bineînțeles că te taxează.
– Și totuși, domnule primar, cum vi s-a părut administrația în cele patru mandate?
– Bună, să știți că am avut proiecte europene, guvernamentale și locale. Nu m-am plâns la nimeni, nu aveam de ce și pentru ce. Mi-am văzut de treabă, că cetățeanul vede și analizează; nu trebuie să lucrezi doar în pragul alegerilor.
– În mare, spuneți-mi ce ați realizat recent, că în cele patru mandate îmi dau seama ce realizări ați avut.
– Da, așa este. Am modernizat străzile în Bârzava, centru de comună, șase străzi, iar în Lalașinț am asfaltat și modernizat opt străzi, deci peste 5 km de străzi numai în aceste două localități. Avem lucrări pe MDLPA, program național Anghel Saligny, am amenajat un parc cu alei pietonale în Bârzava, vom construi o capelă mortuară în satul Groși Noi, finanțată din bugetul local. Am semnat un contract cu Ministerul Energiei pentru construirea unui parc fotovoltaic pentru comuna noastră. Va fi o realizare istorică pentru comunitate. Acest parc fotovoltaic va alimenta iluminatul public, instituția primăriei, școlile, căminele culturale și capelele. Ne mândrim cu echipa noastră de fotbal, care este pe locul I în Liga a V-a. Atunci, de ce vorbim? De disciplină și corectitudine față de cetățeni. La mine, toată lumea care face parte din angajații primăriei răspunde la telefon când este solicitată de cetățean, nu doar în cele opt ore de program, dar și în restul zilei.
– Așa este, domnule primar. Sunteți un model de primar. La Șiria am mai întâlnit așa ceva – program și disciplină. Vă mulțumesc pentru colaborare și vă doresc succes.
(FOTO) Disciplina într-o comunitate poate porni și de la primar
Facebook Comments