De la primul show culinar prezentat împreună, Florin Dumitrescu, Sorin Bontea şi Cătălin Scărlătescu au legat o prietenie strânsă, fiindcă au în comun nu doar pasiunea pentru bucătărie, ci şi un simţ al umorului care face ca momentele petrecute împreună să fie foarte plăcute. Ne-am gândit că un interviu “pe 3 voci” cu cei 3 chefi ar fi amuzant. Şi nu ne-am înşelat…
Florin Dumitrescu: Surpriză, nu este vorba despre dulciuri! Mănânc foarte rar dulciuri, şi asta pentru că nu vreau să ajung ca Scărlătescu. (râde) De aceea, când ajunge în faţa noastră, la jurizare, un desert şi trebuie să-l gust, mă bucur de el mai mult decât ceilalţi. Dar ceea ce mă face să mă simt vinovat, după ce am mâncat, sunt hamburgerul cu cartofi prăjiţi şi sushi. De fiecare dată când îmi comand sushi, toţi au impresia că am luat pentru mai multă lume, iar eu comand, de fapt, doar pentru mine cantitatea ideală pentru 4 persoane!
Să ne închipuim că trebuie să ţii regim… La ce nu ai putea renunţa nici în ruptul capului?
N-aş putea renunţa la pâine. Mi se pare că orice mâncare fără pâine nu e mâncare. Pâinea e totul pentru mine şi familia mea. Dacă ar trebui să renunţ la pâinea proaspătă, cu coaja crocantă, mirosul ei, miezul pufos, gustul dulceag, lucrul acesta m-ar urmări până când, în cele din urmă, aş renunţa la dietă.
Dacă ai putea pleca într-o vacanţă culinară prin lume, unde ai merge?
Franţa, Japonia, Peru, SUA. În Franta aş merge să mănânc în restaurantele cel mai bine cotate, pentru experienţa Fine Dining. În Japonia aş merge doar pentru că îmi este dor de un sushi bun. În Peru trebuie să ajung pentru că de acolo pleacă ideile cele mai tari şi combinaţiile cele mai interesante. Iar în SUA aş merge pentru că acolo sunt bucătării adunate din toată lumea. Dacă ai chef de mâncare vietnameză sau coreeană, italienească sau franţuzească, le găseşti pe toate pe aceeaşi stradă.
Care sunt ultimele preparate care te-au uluit?
Am început să fiu atras de mâncarea românească, de tradiţiile noastre. Mi-am antamat un porc pentru Crăciun. (râde) Şi pot să spun că am devenit un mare fan mămăligă!
Care au fost cele mai neplăcute preparate pe care ţi-a fost dat să le guşti în timpul emisiunilor?
Cel mai neplăcut sentiment pe care îl ai ca jurat e să vezi o farfurie extraordinar de frumoasă, dar care nu excelează la capitolul gust. Cea mai neplăcută experienţă, de-a dreptul mizerabilă, rămâne cea cu carne de crocodil, din primul nostru proiect TV. Nimeni nu a bătut până acum crocodilul, din acest punct de vedere!
Ce obişnuieşti să găteşti pentru familia ta?
Paste! Dacă fac paste, sunt fericite toate trei, şi soţia, şi fetiţele. Cele mici mănâncă paste cot la cot cu Cristina. Mai nou, de câteva zile, Cristina mi-a cerut să-mi cumpăr tot ce am nevoie pentru o porţie de melci. Nu ştiu de unde i-a apărut pofta asta, dar mă bucură!
«Şi acum, când mai vorbim despre pipote, Scărlătescu ne înjură»
Ce-ai pune pe masă la o cină romantică? Dar în cazul unei seri cu băieţii?
La prima întrebare, nu cred că sunt cel mai în măsură să răspund, dat fiind faptul că prima masă la soţia mea acasă a fost o mâncare de cartofi! La o seară cu băieţii trebuie să avem burgeri, sushi sau grătare. Neapărat!
S-a întâmplat să gătească Bontea sau Scărlătescu ceva care nu ţi-a plăcut?
Şi acum, când mai vorbim de-spre pipote, Scărlătescu ne înjură! A făcut odată Scărlătescu, în platoul emisiunii, o oală de pipote de pui, în care nu a pus doar el sare, au mai pus vreo 8 persoane, pe care tot el le-a rugat ca, din când în când, să potrivească mâncarea. La final, ne uitam unul la altul şi ne întrebam cine a pus pipote în oala de sare. (râde)
La celebrele voastre partide de poker din pauze, ce-ai pierdut de-a lungul timpului?
Nu am avut voie să gust din prăjituri, la filmarea “Chefi la cuţite”, a trebuit să mănânc mai multe farfurii cu mâncare sau să fac nişte abdomene… mai speciale. Am pierdut şi bani, dar sume foarte mici, simbolice.
Sursa: libertatea.ro