Fitoterapia în combaterea asteniei de primăvară

by Cristian Dobre

Fitoterapia sau folosirea plantelor si a extractelor din plante in scopuri terapeutice poate fi de mare ajutor in combaterea asteniei de primavara. Daca suferiti de astenie, alegeti cateva plante care va pot fi de ajutor: Magnolia: Pe langa aspectul elegant si mireasma atragatoare, magnolia are si intrebuintari medicinale. Potrivit unui studiu realizat la Institutul pentru Medicina Traditionala din Portland, Oregon, scoarta sa poate fi folosita ca remediu pentru: ameliorarea crampelor, o mai buna functionare a sistemului respirator, detoxifierea oganismului, accelerarea functiilor cognitive, calmarea sistemului digestiv, stimularea apetitului, reducerea stresului si multe altele. Asadar, acopera si trateaza multe dintre simptomele asteniei.

Ghimbirul: Folosit drept condiment sau in ceaiuri, ghimbirul are numeroase proprietati medicinale, avand efecte pozitive asupra digestiei si intarind sistemul imunitar. In plus, este un foarte bun anti-inflamator si antioxidant. Maca: Membra a familiei cruciferelor, Maca ajuta la reglarea hormonala, creste nivelul energiei, imbunatateste memoria si ofera un boost general organismului, fiind bogata in fier, fosfor, calciu si carbohidrati. Macrisul (Rumex patientia): Cunoscut si drept stevie sau dragavei, macrisul este o arma importanta in lupta impotriva infectiilor, a intoxicatiilor, a afectiunilor ficatului, afectiunilor digestive, problemelor dermatologice. De asemenea, ofera un boost de minerale si nutrienti, care ajuta organismul sa capete energie.

Ginseng: Unul dintre cele mai cunoscute ierburi medicinale din lume, Ginsengul a fost folosit peste tot in lume ca tratament impotriva durerilor de cap, a infertilitatii, a stresului, a problemelor cognitive. Rhodiola Rosea: Cunoscuta si sub numele popular de Ruja, Rhodiola Rosea are efecte dovedite in combaterea stresului si a depresiei deoarece ajuta la reglarea nivelului de serotonina si dopamina din organism si la cresterea nivelului beta-endorfinelor.

Pentru a preveni aceasta stare coplesitoare, este indicata urmarea unor activitati simple ce ar putea contracara simptomele. Printre remedii numaram: Un regim alimentar divers, care sa asigure toate clasele de nutrienti esentiali: vitamine, minerale, acizi grasi, care sa ii ofere organismului cat mai multa energie; Cat mai multe activitati relaxante, care sa alunge stresul si melancolia: o plimbare in parc, urmarirea unui film interesant, recitirea cartii preferate, iesiri frecvente cu persoanele dragi;  Activitate fizica usoara cum ar fi jogging-ul sau plimbarile lungi. Petrecerea timpului in aer liber este extraordinara pentru energizarea organismului, insa este de evitat efortul excesiv, care ar putea duce la epuizare.

 

Sursa: sanatate.bzi.ro

Facebook Comments