FASOLE CU BACON

by Paula Craciun

Fasolea şi varza acră sunt mâncărurile preferate în general iarna, iar combinaţiile sunt binevenite. Astfel, că astăzi vă propune fasole cu bacon, o reţetă foarte uşoară şi gustoasă.

Ingrediente pentru fasole cu bacon

300 g fasole albă
250 g bacon afumat
2 linguri ulei
1 ceapă mare
2 căţei de usturoi
1 morcov
1 ardei gras
200 ml pulpă de roşii (conservă)
1 lingură pastă de roşii
1 foaie de dafin
1 linguriţă cimbru uscat
sare
piper
pătrunjel verde

Mod de preparare pentru fasole cu bacon

Se pune fasolea la înmuiat, în apă rece, cu o seară înainte de a fi preparată. Se strecoară, se pune la fiert, se aruncă apa de două ori, iar a treia oară se adaugă Delikat Legume, după gust, şi se lasă la fiert până este bine pătruns bobul.

Separat, se căleşte ceapa tocată mărunt în uleiul bine încins, se adaugă usturoiul zdrobit, morcovul, ardeiul şi baconul tăiat bucăţele. Se călesc până se înmoaie bine, apoi se amestecă cu fasolea.

Se acoperă cu apă (cât să le cuprindă), se adaugă foaia de dafin, cimbrul şi pulpa de roşii. Se lasă să fiarbă, la foc mic, după care se potriveşte gustul de sare şi piper, se adaugă pasta de roşii şi se pune la cuptor pentru circa 15-20 de minute. Fasolea cu bacon se serveşte caldă, garnisită cu crenguţe de pătrunjel verde.

Sursa: clickpoftabuna.ro

 

Facebook Comments