EXACT CUM ANTICIPAM: PARCUL DE PE MAL A FOST DISTRUS INTENTIONAT, IAR ACUM ESTE REABILITAT CU FIRMELE DE CASA

by Cosmin Mihuta

Despre parcul de pe malul Mureşului, dintre baza Constructorul şi Parcul Europa, LiveArad.ro a scris de nenumărate ori în ultimul an. Am arătat, pe rând, cum se distruge parcul cu pricina, fiind lăsat cu bună ştiinţă în paragina (vezi aici). Mai apoi, am arătat că în jungla cu pricina (rezultată în urma proiectului bine gândit în laboratoarele primăriei) au apărut nişte stâlpişori de iluminat, coşuri de gunoi, băncuţe, plătit e cu bani grei, deşi parcul arăta ca după război (vezi aici).

În ambele articole, vorbeam despre intenţia mai marilor primăriei de a transforma acel parc într-o junglă, pentru ca ulterior, pe milioane grele, să intervină firmele de casă, care să redea frumuseţea de altădată a malului Mureşului. O nouă manevră pe bani publici, din care de pierdut au arădeni, iar de câştigat, firmele de casă. Mai ales una dintre firmele de casă ale PDL şi primăriei, mai precis Universul Verde, pe care noi am numit-o în ambele materiale prezentate mai sus. Ca din întâmplare, am avut dreptate.

De o săptămână, angajaţii de la Universul Verde au început reamenajarea parcului transformat, cu bună ştiinţă (o spunem încă o dată), în junglă de către Primăria Arad. Din fotografiile pe care le-am realizat în urmă cu două zile (marţi, 2 iunie), se vede cât se poate de bine că cei de la Universul Verde s-au apucat să are efectiv parcul, pentru a veni apoi cu celebrele covoare de iarbă, aşa cum s-a întâmplat în nenumărate zone ale Aradului. De ce nu o fi fost bună iarba care a dat culoare acelui parc de zeci de ani, doar Falcă şi ai lui ne pot spune. Probabil că îngrijirea ierbii respective şi a spaţiilor verzi din parc erau o afacere prea banală, pentru nişte administratori cu o largă viziune asupra modului în care poate fi cheltuit banul public. Din tunsul ierbii cu greu se poate obţine un profit,comision sau cum s-o mai numi. Pe când din covoarele de iarbă ….

 

P.S.: În imagini se pot vedea atât zonele pe care se lucrează, cât şi cele care (deocamdată) sunt în paragină, dar pentru care suntem siguri că s-au alocat alte milioane de lei.

 

 

 

Facebook Comments