Efectele adverse ale consumului exagerat de scorțișoară

by Dana B.

Scortisoara este apreciata nu numai in preparatele culinare, ci si deoarece prezinta foarte multe beneficii pentru sanatate.

Fiind bogata in fosfor, magneziu, fier si calciu, scortisoara imbunatateste digestia, detoxifica ficatul, scade nivelul de colesterol din sange si are proprietati antibacteriene, antifungice si antiparazitare. Este indicat sa consumati scortisoara cu moderatie, deoarece poate sa devina toxica pentru ficat, ca urmare a continutului ridicat de cumarina. De asemenea, daca suferiti de dezechilibre hormonale, trebuie sa consultati medicul de familie, fiindca scortisoara poate afecta nivelul de estrogen. Mirosul puternic de scortisoara nu este indicat femeilor insarcinate si persoanelor care sufera de hipertensiune.

Principalele efecte adverse

  • Poate irita stomacul. Consumul cu moderatie al scortisoarei este recomandat persoanelor care sufera de afectiuni ale sistemului digestiv, precum ulcer sau sindromul de colon iritabil.
  • Scortisoara este destul de periculoasa pentru femeile gravide. Consumata in exces poate cauza contractii uterine.
  • Scortisoara poate avea proprietati anti-coagulare si poate provoca subtierea sangelui. De aceea, este contraindicat consumul acesteia inainte de orice interventie chirurgicala.
  • Poate cauza afectiuni ale rinichilor si ficatului.
  • Poate interactiona cu efectele antibioticelor in organism; din acest motiv nu este indicat consumul scortisoarei in timpul tratamentelor cu antibiotice.

 

Sursa: sanatatea.bzi.ro

Facebook Comments