ECLER CU CIOCOLATA ALBA SI CIOCOLATA NEAGRA

by Paula Craciun

Ingrediente: Pentru aluat: 225 ml apă, 125 g unt, 125 g făină, 4 ouă, 1 praf de sare.

Pentru umplutură: 200 g unt, 50 ml lapte, 50 g pudră de cacao, 180 g zahăr, 2 ouă, 3 linguri zeamă de lămâie.

Pentru decor: 50 g ciocolată albă, 100 g ciocolată neagră.

Mod de preparare:

Fierbi apa cu untul şi cu un praf de sare, la foc mic. Când începe să clocotească, iei vasul de pe foc şi torni toată cantitatea de făină, amestecând energic până când aluatul se desprinde de pereţii vasului. După ce aluatul se răcoreşte, adaugi ouăle pe rând, amestecând bine de fiecare dată. Folosind un poş, aşezi forme lunguieţe într-o tavă unsă şi tapetată şi le coci la temperatură potrivită circa 20 de minute.

Separat, pui la fiert laptele, zahărul, pudra de cacao, ouăle, amestecând continuu, până se îngroaşă. După ce se răceşte, adaugi untul, zeama de lămâie şi freci energic. Tai eclerurile pe orizontală, le umpli cu crema de ciocolată, aşezi deasupra capacul şi decorezi cu ciocolată neagră şi albă topită.

Sursa: clickpoftabuna.ro

Facebook Comments