Dulceață de cireșe cu mentă după rețeta bunicii

by Dana B.

Dulceata de cirese este atat de parfumata, atat de buna. Bunicuta mea o aseza in borcanele mici cu capacele acoperite de servetele brodate de culori diferite in functie de sortul cireselor alese.

Cele amare aveau servetele roz violet, cele albe servetele bej si cele de Comarna servetele albe cu ciresele cusute pe margini.

Printre retetele ei exista una deosebita, una care eu o numeam cirese mentolate. De fiecare data cand gustam din ea alaturi de paharul cu apa rece, simteam sinusurile aerate, ma distra si imi placea in acelasi timp.

Ingrediente

1kg de cirese fara samburi ( gen de Comarna)

800g de zahar

2 felii fine de lamaie

2 tije de menta proaspata

Prepararea

Asezam ciresele, zaharul si lamaia intr-un vas. Dam la foc mic.

Amestecam cu ajutorul unei linguri de lemn cu atentie, ca dulceata sa nu se prinda.

Cand siropul dulcetii glaseaza lingura, adaugam menta taiata maruntel.

Mai lasam cateva minute, picuram pe o farfurie rece cativa stropi din sirop, daca curge greu, dulceata este gata.

Dam deoparte si umplem borcanele, inchidem si le intoarcem invers. Acoperim cu prosoape si lasam sa se racoreasca.

Asezam la loc racoros.

Servim cu apa rece sau la prajituri, tartine pentru micul dejun si pentru aromatizarea iaurturilor.

Pofta buna!

 

Sursa: reteteculinare.ro

Facebook Comments