UTA debutează mâine seară în fața propriilor fani în noul sezon al SuperLigii cu un meci atractiv, împotriva lui CFR Cluj. Practic, se înfruntă două foste multiple campioane ale României ce au adunat împreună 14 titluri, UTA de șase ori, iar clujenii de opt, cu mențiunea că ultimul titlu arădean a fost consemnat tocmai în 1970, în vreme ce feroviarii au cucerit toate titlurile în ultimii 15 ani. Meciul o prinde pe UTA cumva pregătită doar pe jumătate, asta pentru că multe transferuri s-au făcut târziu, iar pregătirea a decurs greu, fapt pentru care Rednic a și declarat că mai are nevoie de 2-3 săptămâni pentru a pune lucrurile pe făgașul normal: „Mi se pare că am început prea repede. Nu știu de ce ne grăbim noi tot timpul să începem campionatul. Normal ar trebui să înceapă în 10-15 august, să dăm posibilitatea echipelor să se formeze, să se pregătească. Mai ales ținând cont de situația în care suntem pe plan european. Nu facem nimic. Așa, repede punem etape. Nu am avut două săptămâni pline de pregătire. Așa, trebuie să așteptăm, să încercăm ca, la fiecare meci, să îmbunătățim câte ceva, să luăm cel puțin un punct. Clar situația va fi altfel. Mai am nevoie de vreo două-trei săptămâni ca echipa, din punct de vedere fizic, să arate foarte bine. Vorbim și de omogenitate. E clar că încă nu avem cum să avem omogenitate. La meciul de vineri, mari schimbări nu vor fi. Poate că așezarea”, a spus Rednic la conferința de presă de dinaintea partidei cu CFR Cluj. Fl. Iacob – Roganovic, Benga, Markov, Abeid – R.Pop (Mustacă), Carp (Stahl), C. Mihai (Isac), Dumitrașcu – Fabry (Postolachi) – Cooper (Leidsman) a fost distribuția UTA-ei pe malul Dunării, formulă de start în care pot apărea 2-3 schimbări, dar nu mai mult, Stahl având cele mai mari șanse să fie titularizat.
Rednic le știe slăbiciunea: „Lasă spații mari când se pierde mingea, trebuie să profităm”
Experimentatul tehnician al Bătrânei Doamne se așteaptă la un meci greu, mai ales că dintre ultimii veniți, doi vor sta doar pe bancă, iar brazilianul Freitas nu intră încă în calcule: „Cred că cei de la CFR vor veni și vor juca aproape cu prima echipă. În ceea ce ne privește, dintre cei nou veniți, doi dintre ei (n.n. Marku și Stroungis) vor fi pe bancă, Freitas nu e încă pregătit fizic cum trebuie, mai are nevoie să se pună la punct, dar de săptămâna viitoare intră și el în calcule. Au plecat niște jucători de la ei, am văzut că sunt în negocieri cu alții, dar acum au probleme în axul central. Mandorlini joacă în sistemul cu trei fundași centrali, dă mai multă libertate jucătorilor din benzi, dar când se pierde mingea apar spații mari. I-am văzut la meciul cu Poli Iași, va trebui să profităm. Va fi plin stadionul, iar jucătorii care au venit în această vară, mai ales străinii, își vor da seama acum ce atmosferă este la Arad ”, spune cel poreclit „Puriul”. UTA vine după remiza de la Galați, 1-1, cu o a doua repriză slabă, în care se poate spune că a scăpat ieftin cu un punct, în vreme ce clujenii trebuie să confirme succesul cu 2-0 din runda inaugurală, cu o altă nou promovată, Poli Iași.
Mandorlini: „Vrem să obţinem victoria și cu UTA” Se va juca cu casa închisă!
„Suntem motivaţi zi de zi, de abia a început campionatul şi vrem să continuăm pe aceeaşi linie, să obţinem victoria cu UTA, aşa cum am făcut şi cu Poli Iaşi. Deplasarea de la Arad va fi una dificilă, împotriva unui adversar bun, dar suntem pregătiţi ca pentru orice partidă, cu atât mai mult cu cât este ultima înaintea debutului în Conference League. Ne gândim la partida cu Adana, însă cea mai importantă este cea de la Arad. Petrila nu este încă recuperat”, a declarat în conferință de presă tehnicianul italian al CFR-ului, Andrea Mandorlini. La fel ca și UTA, gruparea din Gruia a operat și ea foarte multe modificări în lot, plecând o serie de jucători, în special din apărare sau fotbaliști cu profil defensiv (Scuffet, Braun, Yuri, Burcă, Kolinger sau Boateng)), plus că mai sunt și accidentați sau incerți. În această săptămână au mai fost transferați fundașul lateral Ziv Morgan, de origine israeliană și puternicul fundaș central croat Anton Kresic, dar rămâne de văzut dacă vor fi luați în calcule de Mandorlini, cei doi având nevoie de adaptare și pregătire cu echipa. Așadar, atât UTA cât și CFR Cluj pot arăta, ca și formulă de start, aproximativ similar ca și în prima etapă, poate cu schimbări de sistem. CFR Cluj a jucat cu Poli Iași într-un 3-5-2, în formula: Sava – Țîru, Ajeti, Boben – Manea, R.Filip, Muhar, Cvek, Camora (cpt.) – Betancor, Bîrligea. Pe parcurs au mai intrat: Mogoș, Fica, Otele, Peteleu și Krasniqi.
Arbitrează craioveanul Găman: UTA nu a marcat gol în patru meciuri, cu el la centru!
Meciul de vineri, ora 21:30, de pe Arena Francisc Neuman, se va disputa cu casa închisă, toate biletele fiind vândute! Comisia Centrală a Arbitrilor l-a delegat pe George Găman, o adevărată piază rea pentru arădeni. Laszlo Balint, în primul mandat și Ilie Poenaru au plătit cu scaunul după două eșecuri interne cu același scor, 0-1, cu Gaz Metan Mediaș, respectiv FC Argeș, arbitrate chiar de „centralul” de mâine seară. Altfel, craioveanul Găman a mai arbitrat-o pe „Bătrâna Doamnă” în SuperLigă în alte două rânduri, în 2020, la Arad, într-un 0-0 cu Academica Clinceni și în iarna acestui an, tot scor alb, la Sibiu, cu FC Hermannstadt. Așadar, „roș-albii” nu au înscris niciun gol cu George Găman la centru în patru meciuri! El va fi asistat de Imre Bucsi (Sfântu Gheorghe) și Marius Badea (Râmnicu Vâlcea), iar rezervă este sătmăreanul Rareș Vidican. În camera VAR vor lua loc Iulian Dima, din Bucureşti și Stelian Slabu, din Braşov. Observator de arbitri a fost desemnat gălățeanul Liviu Ciubotariu, iar de joc, din partea LPF, brașoveanul Marian Ivan.