Două rețete de desert pentru copii

by Dana B.

Bombonici, prajiturele, fursecuri si ciocolata…Nu e fericire mai mare in ochii unui copil ca aceea pe care o are cand stie ca va primi ceva dulce. Daca ai copii, pregateste dulciuri alaturi de ei. Multumirea va fi de doua ori mai mare. Si chiar daca nu ai familie numeroasa, lasa-te cuprins de nostalgie si rasfata-te cu un desert pentru pici.

Banane inghetate in crusta de ciocolata

Ti-e teama ca micutii tai mananca prea multe dulciuri. Acest desert are in plus si potasiu, si antioxidanti. Il poti pregati pentru petreceri sau intr-o duminica dupa-amiaza in familie.

Ingrediente (pentru 4 portii):

  • 2 banane coapte (dar nu prea moi)
  • 180g ciocolata neagra tocata marunt
  • 2 linguri ulei vegetal
  • pentru decor : 40g de cereale pentru micul dejun maruntite/ alune/ nuci/bomboane de decor Inveleste o tava in folie de aluminiu sau hartie pergament.

Taie fiecare banana in 2 sau 3 bucati (depinde cat e de mare) si in fiecare dintre ele infige un bat de acadea sau un bat ramas de la inghetata. Pune-le pe tava si baga-le la congelator timp de 15 minute.

Intre timp, pregateste glazura de ciocolata. Topeste ciocolata impreuna cu uleiul la bain-marie timp de 2 minute si amesteca pana cand se omogenizeaza.

Dupa ce bananele au inghetat ruleaza-le pe fiecare in parte in ciocolata topita si presara-le cu unul din ingredientele pentru decor. Pune din nou la congelator timp de 30 de minute pana cand ciocolata se intareste.

Fursecuri curcubeu

Sunt mai bune decat biscuitii de la magazin si mult mai aratoase. In plus, le poti pregati alaturi de copii pe care sa ii pui sa le inmoaie in bomboanele colorate de decor.

Ingrediente (pentru 22 de bucati):

  • 175g unt moale
  • 50g zahar brun
  • 50g zahar farin
  • 2 galbenusuri
  • 2 linguri extract de vanilie
  • 300g faina
  • coaja rasa si sucul de la 1 portocala
  • 140g zahar farin, cernut bomboane pentru decor

Incinge cuptorul la 200C / gaz treapta 6. Amesteca untul cu cele doua tipuri de zahar (50g brun, 50g farin), galbenusurile si vanilia. Foloseste o lingura de lemn si amesteca bine pana cand capata o consistenta cremoasa. Amesteca apoi faina in 2 transe si coaja rasa de portocala.

Pune-i pe cei mici la treaba si faceti impreuna 22 de bilute din aluat de marimea unei nuci pe care sa le asezati intr-o tava pe hartie de copt. Coace fursecurile la cuptor timp de 15 minute pana cand devin aurii. Lasa-le sa se raceasca.

Intre timp, amesteca 140g zahar farin cu sucul de portocala pentru a face o glazura varscoasa. Inmoaie fiecare fursec pe jumatate in glazura si apoi tavaleste-l prin bombonicile colorate.

Sursa: stirileprotv.ro

 

Facebook Comments