Divizionara secundă Corvinul Hunedoara scrie istorie: „corbii” au adus Cupa României la Castel!

by Sorin Haut

Divizionara secundă Corvinul Hunedoara a câștigat primul trofeu din istoria de 103 de ani al clubului după o finală dramatică, pe stadionul municipal din Sibiu, în compania celor de la Oțelul Galați. S-a terminat 5-4, după prelungiri și penalty-uri și trupa lui Florin Maxim sărbătorește. Scorul a fost egal la capătul celor 90 de minute, 2-2. Hunedorenii au acum şansa de a evolua în cupele europene, mai exact în preliminariile Europa League, dacă vor primi licenţă din partea UEFA. Ultima formaţie de liga a doua care a cucerit trofeul este Rapid (1975). Gălăţenii au reuşit să deschidă scorul prin sârbul Anes Rusevic (27), din lovitură liberă de la circa 24 de metri. Corvinul a revenit în joc şi a a izbutit egalarea până la pauză, prin Marius Coman (39), după o centrare a lui Pîrvulescu, pe care defensiva gălăţenilor nu a putut-o respinge. Echipa antrenată de Dorinel Munteanu a primit ușor un penalty, după un duel în careu între Bodişteanu şi Neacşa, iar Rusevic a adus-o pe Oţelul din nou în avantaj (58).

2-2 după 90 de minute și dramatism total la penalty-uri, în finala cu Oțelul!

Corvinul nu a cedat și a egalat în minutul 74, Manolache marcând cu un şut din marginea careului, după o minge respinsă greşit de Zivulic. În cele două reprize de prelungiri nu s-a mai întâmplat nimic notabil, iar la loviturile de departajare, Oţelul a început bine, cu gol Cisotti şi penalty apărat de Pap (la Coman), însă au urmat trei ratări consecutive ale gălăţenilor (Gaitan, Lameira, Ghiocel), portarul Lefter apărând două execuţii. Corvinul a întors scorul după ce au transformat Manolache şi Bradu, dar Pîrvulescu a ratat (a apărat din nou Pap). Miguel Silva a mai dat o şansă Oţelului, dar Andrei Hergheligiu a marcat şi a adus trofeul echipei hunedorene!

Utiști și arădeni, printre protagoniștii finalei de pe Municipalul sibian

A fost a doua finală de Cupa României pentru Oţelul, după cea pierdută cu 0-2 în faţa lui Dinamo în 2004. Sărbătoresc și câțiva fotbaliști care au legătură cu UTA și Aradul: Denis Hrezdac (pe teren 119 de minute), Cristian Blaga și Lucas Câmpan (ambii rămași pe bancă) sunt împrumutați de UTA, Marius Chindriș (33 de ani), fost căpitan la UTA, intrat pe gazon în minutul 90+2. De asemenea, arădeanul Dinu Maghici, „secundul” lui Florin Maxim, sărbătorește și el, cu atât mai mult cu cât și-a ținut promisiunea față de tatăl să, care în ziua finalei a împlinit 63 de ani.

Facebook Comments