Rapid și UTA s-au întâlnit în această seară în derby-ul rundei a șasea, acesta fiind și singurul meci al zilei în Superligă. Pe noul „Giulești”, cele două rivale s-au înfruntat pentru trei puncte mari în economia clasamentului. Așa cum era de anticipat, fanii trupei lui Adi Mutu au creat o atmosferă deosebită, cu un stadion plin, dar și arădenii au avut suporterii lor, doar aproximativ 100 în sectorul rezervat galeriei oaspete, puțini având în vedere rivalitatea cu Rapid și faptul că puteau ocupa 700 de locuri. Totuși, pe stadion au mai fost ceva fani ai roș-albilor, din zona Bucureștiului sau chiar veniți de la Arad, care au preferat să urmărească meciul de la tribune. Până la urmă, UTA a avut o absență importantă în derby și anume portarul Iacob, care nu a putut evolua ca urmare a problemelor cu nervul sciatic, iar Isac a fost juniorul ales de Poenaru. Cascini a jucat în spatele vârfului Postolachi, iar Keseru a început din nou pe bancă. De partea cealaltă, Mutu a avut la dispoziție aproape tot ce are mai bun, cu suspendatul Grigore revenit în apărarea rapidistă. După un început curajos al UTA-ei, dar fără ocazii mari, Rapidul a preluat ușor inițiativa și chiar la primul șut pe poartă a marcat: era minutul 16, când Morais a prins un șut cu efect de la 30 de metri, execuție frumoasă, dar Balauru are partea lui de vină la reușita brazilianului, primind un gol aproape pe mijlocul porții. Meciul a continuat să fie echilibrat, însă fără ocazii demne de menționat la cele două porți, asta până în prelungirile reprizei, atunci când Otele a irosit o șansă uriașă, mingea șutată de el din careu fiind respinsă miraculos de Moldovan, căzând apoi pe transversală și ieșind în corner.
Execuția lui Morais și eroarea lui Balauru au decis rezultatul
La vestiare s-a intrat cu avantaj minim de partea gazdelor, iar Poenaru a mutat la pauză cu Șteau în locul lui Isac. UTA a început tare mitanul secund, cu un Otele foarte activ, dar fără susținere în atac și experimentata defensivă a Rapidului a rezolvat cu calm zvâcnirile arădene. De partea cealaltă, nou intratul Papeau l-a încercat pe Balauru, dar de data asta portarul Bătrânei Doamne a fost la post. Fără un decar autentic pe teren, UTA a atacat haotic și fără să pună poarta Rapidului în pericol real. Postolachi a prins și el o zi slabă și nu a mișcat lângă fundașii vișinii, pentru ca Ademi să nu se vadă nici el. Meciul a continuat să fie crâncen, cu un ritm bun, însă ambele echipe au suferit la ultima pasă, asta și pentru că apărările și-au făcut bine treaba. Indisciplinatul albanez Batha și-a făcut damblaua și în Giulești și după ce a fost primul utist suspendat în acest sezon pentru cumul de cartonașe, avea să fie eliminat, ce-i drept cam ușor, în minutul 74 pentru două galbene, ambele primite în partea a doua. Poenaru a mutat parcă târziu cu Ubbink, poate singurul capabil să mai dea o pasă filtrantă de calitate și practic Rapidul avea meciul în mână cu un sfert de oră înainte de final.
Batha și-a lăsat echipa în „10”! Arădenii puteau egala în prelungiri
Balauru a salvat în fața lui Papeau, în minutul 78, la un șut periculos din 10 metri lateral dreapta și UTA spera până la final. Și putea egala nesperat chiar în prelungiri: mai întâi în minutul 90, dar Moldovan a fost atent la reluarea din careu a lui Keseru, dar mai ales la ultima fază, când același portar al Rapidului a salvat miraculos la șutul din careu a lui Vukcevic, în urma unei lovituri libere executate de Balauru. S-a terminat 1-0, Rapid dovedindu-se mai pragmatică și experimentată, deși s-a zgârcit cu fotbalul în superioritate, în fața unei UTA căreia îi lipsește mereu acel ceva în duelurile cu rivala din Giulești. Cu această victorie, Rapid urcă pe un intermediar loc 1, în schimb arădenii rămân fără gol marcat în deplasare în acest sezon și revin acasă cu mâna goală, deși nu au făcut un meci chiar rău. Iar vineri vine rănita FCU Craiova la Arad, pe un teren probabil impracticabil, ca urmare a festivalului de muzică.
(foto: UTA Arad, facebook)
Formații:
Rapid: Moldovan – Onea, Săpunaru, Grigore, Fl.Ștefan – Kait, Crepulja, A.Ioniță (55 Mățan) – Sefer (76 Pănoiu), Dugandzic, Costache (55 Papeau). Antrenor: Adi Mutu
UTA: Balauru – Vukcevic, Chindriș, Benga, Hoxhallari – Batha, Isac (46 Șteau) – Otele (73 Ubbink), Cascini, Jobello (81 Keseru) – Postolachi (60 Ademi). Antrenor: Ilie Poenaru
Arbitri: Iulian Călin (Ștefănești, Argeș) – Alexandru Cerei (Cluj) și Andrei Constantinescu (București).
Camera VAR: Iulian Dima (București) și Stelian Slabu (Brașov).
Observator FRF: Nicolae Marodin (București)
Observator LPF: Paul Cazan (București).