Dacă cineva avea impresia că Cîțu va fi cea mai mare pacoste pe capul românilor, s-au înșelat. Se poate și mai rău. Cu un cinism rar întâlnit la cineva, Anca Dragu, președintele Senatului României, a declarat în 2015, pe vremea când ocupa funcţia de Ministru al finanţelor publice în guvernul lui Dacian Cioloș, că românii trebuie să se mulțumească cu un salariu minim de sub 1.200 lei, deoarece „în Brazilia sau India săracii lucrează și pe doi lei“. Anca Dragu este membră USR-PLUS.
Anca Dragu, susținută de PNL, USR PLUS și UDMR, a fost aleasă președinte al Senatului. Ea a obținut 75 de voturi din partea senatorilor.
Dragu l-a avut contracandidat pe Lucian Romașcanu, din partea PSD. Acesta a obținut 51 de voturi.
Au fost prezenți în sala de plen 133 de senatori care au votat. 7 dintre aceste voturi au fost nule.
Anca Dragu, fost ministru de Finanțe, este prima femeie care va ocupa funcția de președinte al Senatului.
Anca Dragu, în vârstă de 48 de ani, terminat Facultatea de de Finanţe, Asigurări, Bănci şi Burse de Valori din cadrul ASE Bucureşti în anul 1996.
Între 1999 şi 2000, ea a urmat un program de studii postuniversitare în domeniul politici economice şi afacerilor internaţionale la Universitatea Georgetown din SUA. În anul 2007, a obţinut titlul de master în politici publice de la SNSPA Bucureşti, iar în 2010 obţine titlul de doctor în ştiinţe economice de la Academia de Studii Economice Bucureşti.
Anca Dragu a ocupat o poziţie de economist în cadrul Băncii Naţionale a României între anii 1996 şi 2001, iar mai apoi a lucrat timp de 12 ani în cadrul Fondului Monetar Internaţional, între 2001 şi 2013.
Între 2013 şi 2015, ea a ocupat postul de analist economic în cadrul Comisiei Europene, după care a fost ”recrutată” de Dacian Cioloş pentru a ocupa fotoliul de Ministru al finanţelor publice în Guvernul tehnocrat.
Ea a ocupat funcţia de Ministru al finanţelor publice între 17 noiembrie 2015 şi 4 ianuarie 2017.
Ulterior, ea a ocupat funcţia de director general adjunct al E.ON România.