Te-ai întrebat la ce ar fi bune cojile de banane fierte? Despre banane se stie ca au o serie de nutrienti si minerale esentiale, ele fiind recomandate de medici pentru copii, imediat dupa ce mamele renunta la alaptat.
La ce sunt bune cojile de banane fierte
Unul dintre trucurile mai putin stiute este fierberea cojilor de banane. Acest ceai de banane este eficient în combaterea anxietatii si regenereaza celulele dupa o zi obositoare de munca. Ceaiul este bogat în potasiu, mineral esential pentru sanatatea inimii.
Potasiul este un ion activ care se gaseste în celule si în afara lor. Concentratiile potasiului din mediul celular si extracelular influenteaza în mod pozitiv functionalitatea inimii. Deficienta de potasiu poate precipita aparitia aritmiilor, iar în miocardil ischemiat, potasiul se gaseste în concentratii ridicate.
Ai nevoie de cojile de la doua banane la un litru de apa. Lasa cojile la fiert pana cand oala da în clocot. Ceaiul se poate consuma cald, dar si rece. Principala proprietate a acestui tip de ceai este îmbunatatirea functiilor inimii precum si regenerarea celulara prin prevenirea oxidarii celulare.
Alte proprietati ale cojilor de banane:
Cojile de banane contribuie din plin la reducerea acneei. Prin simpla frecare cu o coaja de banana a zonei afectate de acnee, tenul va fi hranit cu nutrientii care îi lipsesc, iar aspectul se va îmbunatati dupa cateva zile.
De asemenea, cojile de banane ajuta si la îndepartarea pielii superficiale, uscate, acumulate din cauza excesului de zahar din organism ori a excesului de sare. Potasiul din coaja de banana ajuta si la vindecarea vanatailor prin simpla frecare a zonei afectate.
Cojile de banane sunt recomandate si pentru a scapa de hemoroizi. Interiorul unei coji de banana se amesteca cu putina vaselina, iar pasta rezultata se înmoaie si se aplica pe locul afectat cu ajutorul unui pansament. Durerile se amelioreaza dupa aproximativ 30 de minute.
Sursa: sanatatea.bzi.ro