De ce să consumi orez sălbatic

by Dana B.

Orezul salbatic nu este un orez propriu-zis (genul Oryza), ci boabele lungi subtiri, in nuante brun si negru, ale unei plante erbacee(genul Zizania) originara din America de Nord si China.

Este utilizat de obicei in amestec cu diverse tipuri de orez. Orezul salbatic are un gust fin de nuca, textura mai dura si fierbe in aproximativ 45 de minute. Gatit devine pufos, iar boabele sunt separate. Atunci cand este fiert prea mult, stratul superior al bobului se sparge, iar boabele devin mai moi si lipicioase.

In compoziţia boabelor se gasesc proteine – mai multe decat orezul brun sau ovaz, vitamine din complexul B, minerale esenţiale si grasimi nesaturate. Potrivit medicilor, consumul acestor boabe are ca efect scaderea nivelului de colesterol „rau”. De asemenea, acest aliment combate efectele stresului si contribuie la prevenirea bolilor cardiovasculare.

Orezul salbatic este eficient si in caz de depresie, irascibilitate insotita de insomnie, dar si atunci cand va simtiti epuizat fizic si psihic.

 

Sursa: sanatate.bzi.ro

Facebook Comments