Când plângi de fericire
De la ceremonii de absolvire, la nunţi, botezuri şi filme romantice care se sfârşesc cu bine, oamenii în general şi femeile în special plâng de fericire.
Deşi este un fenomen care se întâmplă destul de des, oamenii de ştiinţă nu ştiu foarte multe despre procesul din interiorul corpului şi studiile în domeniu sunt puţine.
Dacă nu aţi aflat deja din filme, lacrimile nu sunt toate la fel. Compoziţia chimică a acestora diferă în funcţie de tipul emoţiei care le-a provocat.
Deşi se cunoaşte un număr mare de emoţii care provoacă producţia de lacrimi, oamenii de ştiinţă încă încearcă să înţeleagă de ce sentimente diferite pot provoca plânsul.
În general, se pare că lacrimile apar întotdeauna în preajma unui obiect al afecţiunii. De exemplu, atunci când îţi moare cineva drag, atunci când ţi se naşte un copil, sau atunci când reuşeşti să faci ceva pentru care te chinuiai de mult timp.
Afecţiunea şi ataşamentul, la baza lacrimilor
Indiferent dacă evenimentul care le provoacă este unul fericit sau trist, o înmormântare sau o nuntă, anumiţi centri din creier dau drumul la semnalul care produce lacrimi.
Plângem de fericire pentru a atrage simpatie
Atât cât au studiat problema plânsului de fericire, oamenii de ştiinţă cred că poate fi vorba de o tristeţe ascunsă.
Adică plângi când ţi-a murit o rudă, pentru a atrage simaptia şi sprijinul celor prezenţi la înmormântare.
La fel, dacă plângi de fericire pentru copilul tău care a absolvit şcoala, de fapt, se pare că plângi un pic şi pentru că realizezi că acum va începe o nouă viaţă, poate chiar departe de tine.