Este un adevăr universal-cunoscut faptul că oamenii care formează un cuplu de o mai mare perioadă de timp ajung să devină ca o singură ființă. E ușor să îi recunoașteți. Se îmbracă asortat, vorbesc mereu cu “noi facem, noi vom merge, noi am auzit că… ”, își completează propozițiile și își continua ideile de așa o manieră încât ajungi să ai senzația că și-au format un limbaj secret, numai al lor. Și, cel mai ciudat lucru… ajung să semene și fizic! Ei bine, potrivit oamenilor de știință, cu cât o relație este mai îndelungată (și vorbim de ani, zeci de ani, nu doar câteva luni de zile) cu atât cei implicați ajung să semene tot mai mult unul cu celălalt.
Mai umblă vorba că, în ciuda faptului că de-a lungul vieții avem relații cu oameni cu care nu avem nimic în comun din punct de vedere fizic, ne punem la casa noastră cu cineva asemănător. Opusurile se atrag și se completează. Dar se pare că acest lucru este valabil doar când vine vorba de personalitate.
Se pare că există 3 motive principale (generalizăm, da) pentru care oamenii ajung, încet-încet, să se metamorfozeze în partenerul de viață. Să le aflăm!
- Semănau de la bun început
Un lucru des întâlnit în întregul proces al întâlnirilor este faptul că oamenii încearcă să își găsească un partener care să le semene – din punct de vedere al vârstei, educației, al gusturilor vestimentare, muzicale etc. Există și un termen tehnic pentru acest lucru – împerechere asortată – care încearcă să explice de ce oamenii cu un anumit nivel intelectual încearcă să se căsătorească cu o persoană la fel de educată etc. Interesant este faptul că, la un anumit nivel, similaritatea este cumva determinată de… genetică – da, asta include și trăsăturile faciale. Un studiu realizat în 2014 arată clar că majoritatea oamenilor își aleg ca pereche “pe viață” pe viață pe cineva cu ADN similar. Omul are tendința, mai mult sau mai puțin ascunsă, de a-și duce genele mai departe, astfel că cineva care ne seamănă foarte mult ne crește șansele împlinirii acestei dorințe.
Sursa: unica.ro