Cântărește 1400 grame și are mai multe conexiuni decât numărul de stele cunoscut. Are peste 100 de milioane de neuroni. Creierul este un microunivers. Transformă lumina în imagini, sunetul în limbaj, limbajului dă sens. După moarte, creierul continuă să transmită semnale timp de 37 de ore.
Care sunt cauzele pentru care nu folosim creierul la parametri maximi? Cercetătorii susțin că nu suntem pregătiți pentru o astfel de performanță. Poate că nu suntem programați pentru așa ceva.
Utilizăm mai puțin de 10% din capacitatea creierului. Creierul are două părți și fiecare procesează lumea în mod diferit.
Emisfera stângă este verbală, crează, interpretează limbajul. În jurul urechii sunt mici aglomerări de neuroni care fac posibil acest lucru. Dacă se produc leziuni în această parte, omul nu mai poate vorbi, nu mai poate înțelege limbajul.
Partea stângă percepe lumea în mod logic. Partea dreaptă nu percepe lumea în mod logic. Este zona paradoxurilor. Corpul calos care este un fascicol de fibre nervoase și se află între cele două emisfere, face ca cele două părți să funcționeze normal și să se coordoneze.
Cu cât există mai multe conexiuni în corpul calos, cu atât comunicare între cele două emisfere este mai eficientă. Omul poate gândi simultan atât cognitiv, cât și intuitiv, simultan, grație celor două emisfere.
Pe măsură ce viața noastră devine tot mai complexă, activitatea creierului trebuie stimulată. S-au făcut teste cu ajutorul sunetelor și s-a constatat că aceste modifică în sens pozitiv activitatea creierului.
Sunetele modifică starea de conștiință, duce la creșterea creativității și a inteligenței. Cele mai influente sunete care acționează asupra creierului sunt sunetul apei curgătoare, sunetul focului care arde, râsul.
Există și reversul medaliei. Sunetele puternice pot ucide o persoană. Zgomotul acționează ca o armă letală asupra creierului. Primele simptome sunt greața, amețeala, pierderea vederii, dezorientarea.
Un zgomot de peste 210 decibeli ucide, distruge creierul și organele interne.
Încă din anul 1980, Laboratorul National Lawrence Livermore, SUA , a realizat un dispozitiv numit bomba pentru creier.
Dispozitivul produce microunde capabile de a incapacita mințile adversarilor. De mai bine de 25 de ani, microundele sunt folosite și în spionaj. Fenomenul se numește Disoluție Electronică a Memoriei.
Memoria este distorsionată iar percepția timpului distrusă.
Sursa: efemeride.ro