Conform jurnalistilor CNN, procesul de determinare a cauzei imbolnavirii este rudimentar. Medicii le cer pacientilor informatii despre alimentatia pe care au avut-o in ultimele saptamani pentru a afla sursa imbolnavirii, insa acest lucru nu pare sa dea rezultate, potrivit Mediafax.
60% dintre persoanele infectate sunt femei, iar 70% dintre persoanele care au avut complicatii ale bolii sunt tot femei. Printre simptomele pe care persoanele infectate cu bacteria E.coli le pot avea se numara crampe si dureri stomacale care pot dura aproximativ o saptamana.
In ceea ce priveste complicatiile bolii, acestea sunt mult mai grave: rinichii nu vor mai functiona, vor aparea cheaguri de sange si implicit vanatai pe corp.
Conform specialistilor, spalarea legumelor este suficienta pentru protejarea fata de infectarea cu bacteria E.coli. „Normele de igiena obisnuite privind siguranta alimentara sunt suficiente pentru a evita infectiile”, au declarat reprezentanti ai Laboratorului european de referinta pentru Escherichia coli (EHEC).
25 de persoane au decedat ca urmare a infectiei cu bacteria E.coli, dintre care 24 de decese au fost inregistrate in Germania.
Sursa: sanatate.bzi.ro