Chiar dacă aduni în fiecare zi după folosire firele rămase, peria de păr are nevoie de o curăţare atentă periodic, iar specialiştii recomandă chiar ca acest proces să se întâmple săptămânal.
Poate că nu-ţi dai seama, dar o perie murdară de păr îţi poate murdări părul, îl poate degrada şi poate fi un mediu ideal de dezvoltare a bacteriilor. Gândeşte-te doar – fire de păr, praf, mici resturi de piele, reziduuri de la produsele de coafat pe care le foloseşti… toate dau naştere unui mediu în care bacteriile se pot dezvolta fără probleme. Iar în cazuri foarte grave, dacă peria nu a mai fost curăţaţă de foarte mult timp, iar tu ai o mică rană pe scalp, rezultatul poate fi de-a dreptul dezastruos, iar asta înseamnă chiar şi căderea părului.Tocmai de aceea, cea mai sigură şi cea mai igienică variantă este să acorzi 10 minute pe săptămână acestei activităţi şi să te asiguri că eviţi orice risc.
Pentru a-ţi curăţa şi dezinfecta corect peria, trebuie mai întâi să aduni cu atenţie toate firele de păr rămase. Apoi, pune puţină apă călduţă într-un recipient de plastic şi adaugă câteva picături de şampon, împreună cu o linguriţă de bicarbonat de sodiu sau una de ulei din arbore de ceai. Oricare dintre aceste două variante este la fel de eficientă.Lasă peria la înmuiat o oră, iar apoi, cu ajutorul unei periuţe de dinţi, curăţ-o cu atenţie. Periuţa de dinţi trebuie să fie curată. Cel mai indicat este să-ţi cumperi una special pentru acest scop. Dacă peria ta de păr este din lemn, nu o lăsa atât de mult la înmuiat, ci doar 10-15 minute.
După ce ai curăţat-o cu atenţie, trece-o prin mai multe jeturi de apă rece şi las-o la uscat undeva la soare. Însă înainte de asta, asigură-te că ai scurs-o bine de apă.
Facebook Comments