O sursa excelenta de vitamina C, capsunile stimuleaza imunitatea si au rol antioxidant, intarzie aparitia ridurilor, scad colesterolul si reduc inflamatiile. Dar, poate cel mai importat rol, este sa bucure papilele noastre gustative sub toate formele: consumate crude, ca smoothie, sirop sau dulceata de capsuni.
Ingrediente
350 grame capsuni
3 linguri de zahar
zeama de la jumatate de lamaie
3 felii rotunde de lamaie
coaja de la o lamaie
Mod de preparare
Capsunile se curata, se spala si se taie in bucati (daca sunt capsuni mici de gradina se pot lasa intregi) si se pun intr-o cratita, la foc mic impreuna cu zeama de la o jumatate de lamaie pana cand se inmoaie. Cand capsunile s-au inmuiat, se adauga zaharul si cele trei rondele de lamaie si se lasa la fiert, la foc mic, pentru aproximativ jumatate de ora, amestecand din cand in cand, pana cand sosul se ingroasa. Se adauga coaja de lamaie, se mai lasa la fiert inca 10 minute si gata dulceata!
Pofta buna!
Sursa: rtv.ro