MOD DE PREPARARE
Supa cremă de dovleac este un preparat gustos, ideal de pregătit la început de toamnă, atunci când începe sezonul dovleacului. Mai jos îți spunem cea mai simplă și ieftină rețetă de supă cremă de dovleac, gata în 30 de minute.
Consumul de dovleac aduce o mulțime de beneficii organismului. Cu o aromă deosebită, dovleacul poate fi adăugat într-o mulțime de rețete, iar cea mai cunoscută rețetă este, cu siguranță, supa cremă de dovleac. Un preparat sățios, aromat și foarte gustos care se pregătește din doar câteva ingrediente și în doar 30 de minute. Supa cremă de dovleac poate fi consumată la prânz, dar și la cină ca fel principal de mâncare. Alături de crutoane proaspete și de câteva semințe de dovleac presărate deasupra, iată cum faci cea mai bună supă cremă de dovleac!
Rețeta pas cu pas pentru supă cremă de dovleac:
1. Se curăţă dovleacul, se taie cubuleţe şi se pune să fiarbă în apă cu sare. Se pun şi câteva picături de ulei de măsline şi se lasă să fiarbă la foc potrivit.
2. Între timp, se curăţă ceapa, ţelina, usturoiul, ardeiul gras şi se pun la fiert împreună cu dovleacul. Se lasă să fiarbă în continuare, la foc mic.
3. Se încearcă dacă au fiert legumele şi se scot în sită. Ceapa, usturoiul şi ardeiul se dau de o parte, iar dovleacul şi ţelina se pasează cu mixerul.
4. Piureul de dovleac se amestecă cu zeama în care a fiert, se adaugă ulei de măsline, sare şi piper, după preferinţă, şi se mai lasă să dea într-un clocot, apoi se ornează cu frunze de pătrunjel verde şi rondele de ardei iute. Rețeta supă cremă de dovleac se serveşte cu crutoane.
Sursa: unica.ro