Cum să faci cele mai bune gogoși de post

by Cristian Dobre

Chiar dacă ţii pot, chiar dacă nu, aceste gogoşi pufoase, uşoare, bine rumenite, pudrate cu zahăr şi ornate cu dulceaţă vor deveni rapid preferatele tale.

Ingrediente:

500 g făină
80 ml ulei
200 ml apă
20 g drojdie proaspătă (sau 1 plic drojdie uscată)
½ lingurită sare

3 linguri zahăr tos
coaja rasă de la 1 lămâie bio
ulei, pentru prăjit
1 borcan dulceaţă de vişine sau după preferinţă
zahăr pudră, pentru decor

Mod de preparare:

Într-un vas, amesteci făina, drojdia dizolvată în în apa călduţă, zahărul tos, sarea şi coaja rasă de lămâie. Frămânţi şi încorporezi treptat uleiul. Laşi la dospit, într-un loc călduţ, până îşi dublează volumul.

Pe o suprafaţă acoperită cu făină, întinzi coca într-o foaie cu grosimea de 1 cm şi foloseşti un pahar pentru a tăia aluatul. După ce ai decupat gogoşile, le laşi din nou la dospit 15 minute, pe suprafaţa de lucru, înainte de a le pune la prăjit.

Prăjeşti gogoşile în baie de ulei, având grijă să nu aglomerezi tigaia. Le laşi câte 2 minute pe fiecare parte, până ce capătă o culoare aurie. Le scoţi pe un şerveţel pentru a absorbi surplusul de ulei. Le serveşti decorate cu zahăr pudră şi cu dulceaţă de vişine.

Sursa: bzi.ro

Facebook Comments