Tincturile din plante medicinale pot să aducă multe beneficii pentru sănătate. Descoperă cum să prepari tinctura de soc și la ce ajută ea!
Plantele medicinale se utilizează în scop terapeutic sub formă de: ceaiuri, infuzii, decocturi, siropuri, tincturi, gemoterapice (extracte din muguri) sau homeopate.
Dintre aceste forme farmaceutice, tincturile sunt printre primele care au fost utilizate în medicină. Acestea se obțin prin macerare cu alcool alimentar în diverse concentrații.
Tinctura de soc este una dintre cele mai bune produse cu efect detoxifiant care aduce o mulțime de beneficii pentru sănătate. Acum este mult mai ușor să o găsești în magazinele naturiste, însă mai demult ea era preparată în casă. Astfel că, fie o cumperi din magazine, fie o prepari acasă, specialiștii susțin că ea este foarte utilă în curele de slăbire și te ajută să cureți corpul de toxine.
La ce este bună tinctura de soc
Tinctura din fructe de soc este considerată unul dintre cele mai eficiente produse în curele de slăbire. Ea este benefică pentru corp pentru că:
– Ajută la detoxifierea organismului la nivel pulmonar, renal și intestinal;
– Accelerează tranzitul intestinal;
– Favorizează eliminarea retenției de apă în corp;
– Menține greutatea corporală în limite normale, deoarece reglează apetitul și stimulează metabolismul;
– Ajută la ameliorarea simptomelor în cazul unor infecții respiratorii:
– Are un conținut ridicat de vitamina C care susține sistemul imunitar;
– Are un efect ușor laxativ și diuretic;
– Este foarte bogate în antioxidanți care protejează celulele de efectele devastatoare ale radicalilor liberi;
– Previne constipația, datorită efectului său laxativ.
Tinctura de soc: contraindicații
În general, se recomandă ca tinctura de soc să fie diluată în apă și consumată cu o jumătate de oră înainte de masă.
Însă, în cazul în care ai anumite probleme la stomac sau o sensibilitate în urma consumului tincturii de soc este recomandat să o administrezi după masă.
Tinctura de soc nu se recomandă persoanelor care se confruntă frecvent cu episoade diareice, precum nici femeilor însărcinate și care alăptează.
Cum să prepari tinctura de soc
Tinctura de soc cu votcă
Ca să prepari aceast tinctură poți să folosești fructele de soc proaspete sau uscate. Deoarece sunt mai ușor de găsit, o poți prepara cu fructe uscate. Se pune într-un borcan 1/4 fructe uscate și se acoperă cu votcă de calitate. Se închide borcanul și se lasă la macerat într-o încăpere întunecată timp de 4-6 săptămâni.
Se strecoară și se păstrează tinctura de soc într-un recipient închis la culoare și departe de razele soarelui.
Tinctura de soc cu glicerină
Dacă vrei să prepari o tinctură de soc fără alcool poți să folosești glicerina. Pune într-un borcan o ceașcă și jumătate de glicerină, adaugă o jumătate de ceașcă de apă și agită-l bine ca să se amestece. Se pune într-un borcan 1/3 fructe uscate și se acoperă cu amestecul de glicerină plus apă. Se amestecă bine și se păstrează borcanul închis, într-un loc întunecat, timp de 4-6 săptămâni. Apoi se strecoară lichidul și se păstrează într-un recipient închis la culoare și departe de razele soarelui.
Sursa: eva.ro
Facebook Comments