Cum preparăm corect urzicile

by Cristian Dobre

Daca pe timpul iernii ati adaugat ceva kilograme, urzicile au si darul de a topi rapid depozitele de grasime.
Se recomanda ca o cura de urzici sa dureze trei sapta­mâni, cu pauza de o sapta­mâna, cât ele sunt ti­nere si fragede. Iata câteva pro­cedee ca sa aveti ca re­zultat talia subtiata:

Ceai de urzici. Peste doua linguri cu urzici proaspete sau uscate se toarna o cana cu apa cloco­tita. Se lasa la infuzat 15-20 de mi­nute, apoi se strecoara. Se beau 3-4 cani cu ceai pe zi, intre mese.

Salata de urzici. Câteva urzici fragede (vârfuri) se freaca cu putina sare (ca sa nu piste) si se amesteca cu frunze de salata ver­de. Se adauga suc proaspat de la­maie si putin ulei de masline. Se ma­nânca câte o portie de salata, inaintea meselor principale.

Urzici fierte. Urzicile se fierb in apa cu sare, apoi se scurg si se toaca. Se adauga putin din zeama in care au fiert, sare, usturoi sau alte condimen­te, dupa preferinta. Nu se adauga ulei. Se consuma câte o portie de ur­zici inaintea meselor principale.

Tinctura de urzici. Se iau câte 30 de picaturi de tinctura de urzici, de 3 ori pe zi, di­luate in jumatate de pahar cu apa, intre mese.

 

Sursa: sanatate.bzi.ro

Facebook Comments