Daca pe timpul iernii ati adaugat ceva kilograme, urzicile au si darul de a topi rapid depozitele de grasime.
Se recomanda ca o cura de urzici sa dureze trei saptamâni, cu pauza de o saptamâna, cât ele sunt tinere si fragede. Iata câteva procedee ca sa aveti ca rezultat talia subtiata:
Ceai de urzici. Peste doua linguri cu urzici proaspete sau uscate se toarna o cana cu apa clocotita. Se lasa la infuzat 15-20 de minute, apoi se strecoara. Se beau 3-4 cani cu ceai pe zi, intre mese.
Salata de urzici. Câteva urzici fragede (vârfuri) se freaca cu putina sare (ca sa nu piste) si se amesteca cu frunze de salata verde. Se adauga suc proaspat de lamaie si putin ulei de masline. Se manânca câte o portie de salata, inaintea meselor principale.
Urzici fierte. Urzicile se fierb in apa cu sare, apoi se scurg si se toaca. Se adauga putin din zeama in care au fiert, sare, usturoi sau alte condimente, dupa preferinta. Nu se adauga ulei. Se consuma câte o portie de urzici inaintea meselor principale.
Tinctura de urzici. Se iau câte 30 de picaturi de tinctura de urzici, de 3 ori pe zi, diluate in jumatate de pahar cu apa, intre mese.
Sursa: sanatate.bzi.ro