CUM PREPARAM ALIFIA DE USTUROI CARE ARE MULTIPLE BENEFICII PENTRU SANATATE

by Cristian Dobre

Alifia de usturoi este un remediu natural foarte puternic cu proprietăți terapeutice uimitoare. Aceasta se prepară foarte ușor acasă, de către orice gospodină.

Alifia de usturoi este un remediu extern ce are efecte vindecătoare extraordinare mai eficiente decât medicamentele obișnuite împotriva multor afecțiuni: bătături, micoze ale pielii, nevralgii reumatismale, înțepături de insecte, chisturi, scabie, surditate reumatismala, abcese, călcâie crăpate, negi, și nu numai.

Gospodinele o mai folosesc pentru a frecționa toracele în cazuri de răceli, tuse convulsivă, astm bronșic, scrie frunza-verde.ro.

Cum se prepară

O capatana de usturoi pisat se amesteca bine cu 100 – 150 grame de ghee (unt clarifiat). Amestecul obtinut se pune pe foc mic la bain-marie timp de 3 ore. Dupa fierbere, amestecul se strecoara si se pune intr-un vas curat. Se adauga ceara de albine curata, de marimea unei cirese mari.

Amestecam repede cu o lingura de lemn pana se topeste ceara, lasam sa se odihneasca preparatul 10 – 15 minute dupa care amestecam din nou cu un mixer cosmetic sau cu o lingura de lemn, ca la maioneza timp de 10 minute. Preparatul este gata, il bagam la frigider si se poate folosi dupa 6 ore. Se pastreaza la frigider sau in locuri racoroase ferite de lumina si caldura.

 

 

Sursa: sanatos-online.tk

Facebook Comments

Centrul de preferințe pentru confidențialitate