La ce esti atent inainte sa adaugi carnea de pui in cosul de cumparaturi: la ambalaj, la eticheta cu termenul de valabilitate sau pur si simplu cum este prezentat produsul? Indiferent de raspuns, iti vom prezenta in randurile urmatoare ce trebuie sa ai in vedere atunci cand vrei sa cumperi carne de pui. Consumul de carne de pui prezinta numeroase beneficii pentru organism, doar daca identificam corect doi parametrii importanti: prospetimea si calitatea. De asemenea, este esential sa acordam o atentie deosebita atat modului de prezentare cat si informatiilor de pe eticheta cand vine vorba de produsele din carne.
Un prim indiciu de care trebuie sa tii cont atunci cand vrei sa achizitionezi carne de pui de calitate este culoarea. Carnea de pui proaspata trebuie sa aiba culoarea alb-galbui. Este recomandat ca atunci cand alegi produsul dorit sa il analizezi cu atentie, iar daca nu are aceasta culoare si prezinta un miros neplacut, renunta la achizitie. De asemenea, poti sa folosesti si o alta metoda pentru a verifica prospetimea carnii de pui: apasa usor cu degetul pe carnea din ambalaj, iar daca aceasta revine imediat la forma initiala atunci este proaspata. Un alt aspect de care trebuie sa tii cont este pielea. Aceasta trebuie sa fie opaca si fara pete.
Cat de important este ambalajul?
Atunci cand alegi produsul din frigiderul este indicat sa nu uiti sa analizezi si ambalajul. Daca este perforat, nu cumpara acest produs, deoarece proprietatile specifice carnii de pui nu mai sunt sigure. In general, carnea de pui ambalata corespunzator este protejata eficient in timpul transportului si al manipularii.
Nu ignora eticheta
Dupa ce te-ai asigurat de prospetimea carnii de pui si ca ambalajul este intact, citeste informatiile de pe eticheta. Aceasta trebuie sa contina date cu privire la denumirea produsului, cantitatea neta de pui, termenul de valabilitate si conditiile in care a fost depozitata carnea plus numele si adresa producatorului. Mai mult, este indicat sa cumperi carnea de pui care are si certificat pentru managementul calitatii si sigurantei alimentare. Este foarte bine sa alegi carnea de pui spre finalizarea cumparaturilor, pentru a nu o tine prea mult timp in cos la temperaturi necorespunzatoare. In plus, inainte de a pune in cosul de cumparaturi, verifica inca o data carnea de pui: sa aiba un aspect uniform, compact si o consistenta ferma. Si de asemenea, culoarea trebuie sa fie uniforma atat la suprafata cat si pe sectiunea sa.
Sursa: sanatatea.bzi.ro