Cum poți trata migrenele cu remediile bunicii

by Cristian Dobre

Remediile bunicii pentru migrene. Migrenele sunt foarte neplăcute și pot deveni rapid un obstacol în calea activității noastre zilnice. Unii oameni sunt insa mai predispuși decat altii. Mai mult decât doar o durere de cap, o migrenă este greu de tratat și durerea este persistentă. Este necesar să acționați rapid de îndată ce apar primele simptome. Nu este obligatoriu să vă aruncați pe medicamente, remediile bunicii pentru migrenă se dovedesc a fi foarte eficiente și naturale.

Remediile bunicii pentru migrene

Ceai de ghimbir: ghimbirul este folosit în gătit gratie gustului său, dar are și proprietăți antiinflamatorii și analgezice care controlează durerile și le opresc. Doar puneți apă într-o cratiță mare (aproximativ 150 ml), adăugați 1/2 linguriță de ghimbir pudră și o linguriță de miere și bucurați-vă de această băutură. La unii oameni, acest ceai din plante acționează foarte repede și calmează această durere.

Oțetul de cidru de mere (este, de asemenea, un foarte bun agent de vindecare natural): știm numeroasele virtuți ale acestuia, dar utilizarea lui pe migrenă este adesea trecută cu vederea, dar poate fi foarte eficientă ca baie de picioare sau în comprese. Turnarea unui pahar cu oțet de cidru de mere într-un bol cu ​​apă caldă și baia la picioare timp de zece minute ajută la ameliorarea durerii adesea insuportabile. De asemenea, este foarte utilă o compresă de apă rece la care se adaugă câteva picături de oțet de cidru de mere și care trebuie așezată pe frunte și la tample.

Lamaie: se poate folosi sub formă de comprese care se umezesc direct într-un bol cu ​​suc de lămâie, apoi se aplică pe tample și frunte timp de 15 minute. Feliile de lamaie pot fi aplicate direct în aceleași locuri. De asemenea, poate fi benefica într-o baie la picioare cu apă caldă. Apoi, trebuie să lăsați picioarele să se înmoaie timp de 10 până la 15 minute.

Remediile bunicii pentru migrene

Cartoful brut tăiat în inele așezate pe frunte oferă o ușurare reală. Trebuie să vă culcați și să le păstrați până ce durerea de cap dispare complet.

Lavanda are proprietăți cunoscute și ajută la combaterea durerii. Este utilizata în acest caz în inhalare. Încălziți apa, apoi puneți-o într-un bol, adăugați câteva picături de ulei esențial de lavandă și inspirați-l acoperind capul cu un prosop curat și respirați adânc. Puteți utiliza un inhalator.

Musetel: aceasta planta este utila si in tratamentul durerilor de cap. Are într-adevăr proprietăți calmante și acționează asupra durerii. Se folosește sub formă de frunze uscate cu care facem o infuzie. Trebuie să puneți aproximativ 1 gram de frunze la 20 de mililitri de apă fierbinte și sa lăsați să se infuzeze aproximativ 10 minute înainte de a filtra băutura și a o consuma. Puteți lua trei căni, până ce durerea de cap a dispărut. Vă rugăm să rețineți: femeile însărcinate și / sau care alăptează nu ar trebui să ingereze mușețel.

Trebuie să vă îndepărtați de zgomot și lumină. Puteți bea, de asemenea, o băutură care conține cofeină, precum o cafea tare, ceai sau Coca-Cola. Practicarea exercițiilor de relaxare oferă un ajutor real în ameliorarea durerii.

Sursa: doc.ro

Facebook Comments