Cum poți să-ți creezi propriul stil atunci când cânți la chitară electrică?

by Sorin Haut

Unele persoane care aleg să învețe să cânte la chitară electrică fac acest lucru din admirație pentru cei mai buni interpreți solo și pentru cei care au făcut istorie. Pe măsură ce avansezi și abilitățile tale se îmbunătățesc, poți să cânți chiar tu cât mai multe dintre melodiile care i-au făcut celebri. Acesta este primul pas spre dezvoltarea propriului stil, un proces care nu se termină cu adevărat niciodată, pentru că presupune adăugarea continuă de elemente interesante.

Iată cum poți să ajungi la un stil de cântat la chitară electrică bine definit!

Schimbă-ți perspectiva: nu fi un cântăreț pasiv!

Mulți cântăreți la chitară așteaptă ca un acord deosebit să le vină pur și simplu în minte, așa că amână de la o zi la alta începerea acțiunilor pentru crearea unui stil personal. Având o mentalitate pasivă un timp îndelungat, ei ajung să fie convinși că nu pot cânta într-un mod unic.

Acest lucru nu este adevărat, întrucât cântăreții la chitară faimoși, care au găsit cele mai interesante tehnici, n-au așteptat ca acestea să le vină natural, ci au exersat continuu pentru a compune melodii originale.

Alege amplificatorul potrivit

În afara efortului personal depus pentru formarea stilului, este nevoie și de amplificatorul potrivit. Acesta este o parte integrantă a interpretării tale. Mulți chitariști aleg să folosească un singur model sau brand de-a lungul întregii cariere doar pentru a păstra caracteristicile pe care acesta le oferă în cadrul concertelor.

Dacă ai nevoie de un amplificator bun, consultă oferta de amplificatoare la un preț avantajos de la Mcmusic.ro  și alege cea mai potrivită variantă pentru tine și nevoile tale.

Ia în considerare genul care-ți place cel mai mult

Procesul de dezvoltare al stilului propriu depinde foarte mult de genul pe care vrei să-l cânți. Primul pas este să descoperi regulile și standardele acestuia, pentru a le putea încălca, aducând elemente originale în interpretările tale.

Acest lucru nu înseamnă că trebuie să elimini acordurile sau liniile melodice comune, asta pentru că ele au rămas populare cu un motiv, anume că sună bine. Observând cele mai folosite strategii în melodiile populare din genul ales, vei putea observa și cum poți să le  modifici după bunul plac și după cum simți să cânți.

Ține seama de stilul artiștilor care te-au inspirat

După stabilirea genului preferat, gândește-te la artiștii care te-au influențat. Ascultă cântece din diferite perioade ale creației chitaristului pe care îl îndrăgești cel mai mult și de la care îți propui să “furi” meserie. Poți să vezi aici un top al celor mai renumiți 35 chitariști din istorie.

Printre lucrurile la care trebuie să fii atent se numără: gamele pe care le alege cel mai adesea, preferințele în materie de tipuri de acorduri, progresiile de acorduri și acordajul. Vei găsi în spate detalii de la care să pleci și care te vor ajuta să îți definești propriul stil.

Găsește noi tehnici

Un alt pas pentru a-ți crea stilul personal este găsirea de noi tehnici creative care să adauge elemente originale cântecelor tale. Este nevoie, în acest caz, să cauți surse de inspirație în afara genului favorit și să asculți compoziții și la alte instrumente. Vei avea astfel mai multe variante pe care le poți integra în definirea propriului stil.

Atitudinea și personalitatea sunt importante

Nu în ultimul rând, un stil personal se conturează cu elemente originale. Exprimă-ți personalitatea prin modul în care interpretezi și prin prezența scenică. Astfel, te diferențiezi decisiv de alți cântăreți. Cel mai important este ca stilul tău să se dezvolte în mod natural, fără a încerca să-ți creezi un personaj.

Acestea sunt câteva dintre cele mai importante aspecte legate de formarea unui stil personal la chitară. Trebuie să investești timp și efort pentru a ajunge la un stil al tău, dar nu este imposibil!

Sursă foto: Pixabay.com

 

 

Facebook Comments