Când sezonul cald se termină, apar schimbările de temperatură care, de cele mai multe ori, ne dau organismul peste cap și ne slăbesc imunitatea. De aici, apar răcelile, virozele sau gripele care ne pot ține departe de vremea colorată specifică toamnei sau cea de poveste a iernii. O imunitate ridicată este și mai importantă în această perioadă, având în vedere pandemia de COVID-19.
Există totuși câteva soluții care te-ar putea ajuta să îți crești nivelul de imunitate din organism și să te protejezi de factorii externi care pot dăuna acestuia în sezonul rece. Noi ne-am gândit la următoarele soluții pentru tine!
1. Dietă bogată în fructe și legume
Fructele și legumele conțin foarte multe vitamine care te pot ajuta să ai grijă de imunitatea ta. Toamna vine, de exemplu, cu bunătățile ei specifice, iar tu ai multe opțiuni pe care le poți include în mesele pe care le prepari familiei.
Alte fructe sau legume pe care le poți consuma proaspete în această toamnă sunt dovleceii, ciupercile, gutuile, varza de Bruxelles, nucile, perele sau strugurii.
2. Sportul
Sportul nu te ajută doar la creșterea nivelului de imunitate din organism, ci și la îmbunătățirea stării psihice. În această perioadă diferită pentru noi, este bine să avem grijă de mentalul nostru și să facem mișcare.
Poți încerca să faci sport în sală, atât cât este permis, sau acasă, unde poți găsi o varietate de video-uri ale specialiștilor, pe Internet. Poți căuta pe Youtube mai multe tipuri de exerciții, în funcție de nivelul tău de rezistență sau chiar de grupa de mușchi pe care vrei să o lucrezi.
Mulți traineri au fost chiar inventivi și poți găsi soluții pentru echipamentele sportive (gantere, elastice, etc.), prin casă, cu ajutorul lor. De exemplu, pentru brațe poți folosi butelii de vin.
Pentru mai multă energie în antrenamente poți încerca spirulina. O găsești și sub formă de supliment și se poate consuma zilnic.
3. Vitamine și minerale
Un complex de vitamine pentru imunitate poate veni ca un supliment pentru nivelul nostru de imunitate. Poate că o cantitate insuficientă de legume sau fructe poate fi compensată cu vitamine naturale, pe care le putem lua seara sau dimineața, în funcție de prospectul fiecăreia.
Dacă te simți stresat, poți opta pentru un aport de magneziu și B-uri. Dacă ești lipsit de vitalitate, poți încerca un complex de minerale și vitamine.
De multe ori, programul încărcat nu ne permite un stil de viață echilibrat și sănătos, însă suplimentele alimentare ne pot veni în ajutor atunci când simțim că nu mai avem energie și nivelul de imunitate scade.
4. Somn suficient
Lipsa somnului poate fi un motiv pentru care nivelul nostru de imunitate scade. Organismul nostru încearcă să facă față oboselii, consumând din resursele corpului, motiv pentru care te poți trezi că ai răcit sau că nu mai poți funcționa la fel în fiecare zi. Încearcă să te odihnești suficient.
Fiecare persoană are nevoie de un anumit număr de ore pentru a se simți odihnită. Echilibrează munca zilnică cu momentele de odihnă din timpul nopții. Sănătatea ta este prețioasă.
5. Limitează situațiile stresante
Chiar și perioadele stresante pot fi un factor declanșator pentru scăderea nivelului de imunitate. Corpul nostru luptă constant cu factorii externi și este important să avem grijă de noi. Stresul poate scădea nivelul de imunitate și astfel corpul tău poate fi mai predispus stărilor alergice sau răcelilor.
Pentru a putea face față cu brio perioadei stresante din jurul nostru, trebuie să găsim diverse activități care să ne ajute să ne relaxăm și să încercăm să ne oferim timp nouă, pentru a ne menține sănătatea mentalului.
Găsește diferite activități care te relaxează și încearcă să te bucuri de familia, animalul tău de companie, hobby-urile și timpul tău liber.
Sursa: csid.ro