Cum îți dai seama că orezul, cafeaua sau uleiul de măsline sunt contrafăcute

by Dana B.
Se vorbeste din ce in ce mai des in ultima vreme despre falsificarea alimentelor. Mancarea pe care o punem pe masa s-ar putea sa nu fie intotdeauna ceea ce credem. „Bright Side“ a realizat lista celor mai falsificate alimente, oferind cateva sfaturi despre cum pot fi evitate cele falsificate.

Orez

Dintre toate produsele falsificate, aceasta ar putea fi cel mai periculos. Orezul fals din imaginea de mai sus este fabricat din amidon amestecat cu plastic. Boabele sunt similare cu orezul si chiar miroase la fel, fiind pulverizate cu aroma. Cum sa va protejati? Orezul fals nu se scufunda in apa si arde ca plasticul.

Cafea macinata 

Cafeaua poate contine orz prajit, grau si soia macinate, compeniile apeland la aceste trucuri pentru a reduce costurile de productie. Cum sa va protejati? Cumparati cafea boabe si macinati-o singuri.

Suc de fructe

Ati putea crede ca in interiorul sticlei din imagine este 100%suc de rodii si afine. Cu toate acestea, bautura poate fi diluata cu suc de mere ieftin sau pur si simplu cu apa. Cum sa va protejati? Cititi cu atentie compozitia si acordati atentie proportiei de suc natural.

Ulei de masline 

Atunci cand cumparati o sticla de ulei de masline scump s-ar putea sa descoperiti ca acesta contine si ulei de porumb mai ieftin, de palmier sau ulei de soia. Cum sa va protejati? Puneti putin ulei intr-un pahar si lasati-l in frigider. Uleiul de masline real va forma un sediment.

Miere

Cand vine vorba de falsificarea mierii, imaginatia umana nu are limite. De cele mai multe ori este diluat cu siropuri cu un continut ridicat de fructoza.

 

Sursa: adevarul.ro
Facebook Comments