Cum să evitați mirosurile de prăjire. Prajirea este adesea sinonima cu delicatesele. Deci, desigur, cartofii prăjiți, rulourile de primăvară, gogoșile, pește prăjit nu sunt cele mai ușoare. Totuși, acestea sunt plăceri culinare care au avantajul de a atrage întreaga familie! Pe de altă parte, mirosurile de mâncare prăjită nu sunt pe placul nimanui. Foarte puternice, ele pătrund foarte repede in haine și se răspândesc în toată casa. Și în ceea ce privește mirosurile de tutun, ferește-te de haine și de părul lung, in care se impregneaza rapid! Din fericire, vă puteți proteja cu ușurință nasul de toate aceste mirosuri neplăcute. Iată sfaturile bunicii pentru a evita și a elimina mirosurile de prăjire.
Mirosul rău al prăjirii devine inevitabil atunci când aparatul sau tigaia sunt slab întreținute! Așadar, pentru a evita surprizele neplăcute ale mirosului, începem prin schimbarea uleiului la fiecare 8 până la 10 folosiri aproximativ. În plus, este posibil să curățați uleiul după utilizare cu un ou simplu sau cu coji de cartofi aruncațe în uleiul fierbinte și apoi filtrat. Acest lucru va menține uleiul mai mult timp și va preveni mirosurile încăpățânate. În cele din urmă, nu neglijați curățarea friteuzei atunci când schimbați uleiul și când acesta este prea murdar. Chiar dacă acest lucru nu va fi întotdeauna suficient pentru a elimina mirosurile urate, aceste etape de întreținere în care vom dezinfecta și curăța instrumentele nu trebuie uitate.
2) Cum să evitați mirosurile de prăjire. Preveniți în mod eficient mirosul folsind coriandru sau vanilie
Desigur, primul reflex la prăjirea unui aliment este acela de a ventila bine camera pentru a evita concentrarea mirosului neplăcut. În acest fel, puteți reînnoi aerul și sa lăsați aerul încărcat cu arome puternice să iasa. Apoi, nu ezitați să adaugati câteva semințe uscate de coriandru direct în ulei, pentru a evita apariția de mirosuri, fără a modifica gustul mâncării. Puteți face același lucru și cu o păstaie de vanilie sau esență de vanilie! Într-adevăr, deși este foarte dulce, are un parfum puternic vrăjitor, pe care nu îl pot suporta cele mai grave mirosuri de prajit.
3) Ramura de patrunjel pentru prevenire
Trebuie să evitați mirosul de ulei ars? În acest caz, va trebui să aveti la indemana o ramură de pătrunjel. Într-adevăr, adăugarea la prăjit, va face posibilă eliminarea mirosurilor de prăjire. Așadar, acesta este un sfat eficient si pentru uleiul care sare!
Nu mai ai pătrunjel sau vanilie la îndemână? Pentru a le elimina, puteți sa:
Fierbeți oțetul alb sau sucul de lămâie timp de câteva minute, acest lucru neutralizează mirosurile.
Puneți câteva picături de ulei de eucalipt sau ulei esențial de pin maritim într-un difuzor sau pe o cană de apă așezată pe un calorifer cald, de exemplu. Aceste uleiuri esențiale vor fi mai puternice decât uleiul esențial de lavandă ca deodorant. Deci mirosul bun este garantat!
Fierbeți felii de citrice, scorțișoară și / sau cuișoare într-un vas cu apă pentru a îndepărta și camufla mirosurile persistente cu un miros dulce de Crăciun.
Nu ezitați să puneți putina sodă de copt în coșul de gunoi și câteva linguri de cafea la frigider pentru a lupta cu mirosurile urate care domnesc acolo. Bucătăria ta își va recăpăta astfel toată prospețimea!
Sursa: bzi.ro