Carne de pui cumparata din comert are, fara doar si poate, multe substante care afecteaza sanatatea umana, cum ar fi antibioticele sau hormonii de crestere. Cum poti curata carnea de pui, de antibiotice si toxine, chiar la tine in bucatarie?
Prima metoda. Daca fierbi o gaina din comert, mai bine sa nu utilizezi bulionul. in procesul de fierbere toate toxinele din carne sunt eliminate in apa. Daca vrei sa faci o ciorba/supa buna ia o gaina de casa.
A doua metoda. Daca vrei sa dai un pui la cuptor, scoate-i neaparat toate organele interne. Acolo se aduna cele mai multe toxine. De asemenea, se recomanda sa elimini si pielea.
A treia metoda. inmoaie gaina intr-o solutie speciala. Pentru aceasta o sa ai nevoie de 1 litru de apa curata, cateva linguri de sare si 1/4 suc de lamaie. Pune gaina in acest amestec pentru 2 ore. Varsa solutia, iar apoi mai pregateste una si mai lasa gaina in ea pentru 1-2 ore.
De asemenea, poti inmuia carnea si in apa minerala carbogazoasa. in acest fel, ea nu doar se va purifica, dar si va deveni mult mai moale.
Sursa: sanatate.bzi.ro