Cum economisești bani când ești falit

by webeditor

Având în vedere că salariile din România nu sunt tocmai aliniate la prețuri, ne găsim de foarte multe ori în situația de rămâne fără bani cu destul de mult timp înainte de salariu, ceea ce înseamnă că de cele mai multe ori nici nu se pune problema economisirii. Chiar și atunci când îți dorești să pui deoparte o sumă, realizezi că trebuie să înapoiezi datori la părinți și prieteni care sunt foarte greu de acoperit. Pentru această problemă există o soluție: poți lua un credit rapid ifn care să acopere acele găuri mici. Astfel, vei putea să faci primii pași spre economisire cu datorii minime.

Pentru că nu ai exercițiul economisirii este greu să faci acest lucru în mod regulat. Din acest motiv, ar trebui să îți permiți o perioadă de ajustare. Deschide un cont de economii în care vei depune suma minimă dar nimic altceva. Când iei salariu gândește-te la suma pe care vrei să o economisești și păstrez-o în cont cât de mult poți. Dacă la finalul lunii îți va rămâne ceva în contul curent, poți transfera cea sumă în contul de economii.

De asemenea, ar trebui să întrerupi plățile automate de la toate serviciile pe care nu le folosești. Fără să îți dai seama plătești tot felul de servicii pe care nu le folosești, de la abonamentul la sală la abonamentul pe un site pe care te-ai logat pentru cele câteva zile de gratuitate dar nu ai mai anulat serviciul. Prin urmare, ai tot felul de plăți mici pe care nici nu le bagi în seamă, dar care te aduc la sapă de lemn. Este indicat să îți studiezi extrasul de cont cu atenți și să renunți la toate abonamentele care te lasă fără bani.

În plus, ar trebuie să îți evaluezi comportamentul de cheltuire al banilor. Vezi pe ce dai cei mai mulți bani și apoi întrebă-te dacă chiar ai nevoie de acele produse. Manichiura săptămânală sau berea cu prietenii nu pot fi înlocuite măcar să coste mai puțin? Dacă nu te poți dezobișnui de anumite ticuri consumeriste sau nu le poți înlocui, atunci poți folosi alte trucuri pentru a economisi bani. Poți stabili o zi în care să nu cheltui nimic, iar la finalul acelei zile să virezi o sumă de bani în contul de economii, poți să faci o listă cu toate domeniile în care cheltui mulți bani și să reduci din ele sau poți crea un buget care să îți ordoneze cheltuielile.

Dacă chiar nu câștigi îndeajuns de mulți bani pentru a economisi, poți câștiga în plus pentru a pune o anumită sumă deoparte. Astfel, ai putea să vinzi toate lucrurile de care nu ai nevoie, să renunți la anumite servicii de bază cum ar fi cablul, să te muți ca să plătești o chirie mai mică sau să îți iei un job suplimentar, chiar dacă aceasta presupune să plimbi câini. Oricare din aceste variante ți se pare mai atrăgătoare ar trebui să o încerci, pentru că astfel îți vei putea îndeplini target-ul financiar.

În cele mai multe cazuri primii pași spre economisire sunt cei mai grei. Dacă vrei să arzi o etapă și să construiești o fundație pe care apoi să o transformi încetul cu încetul, poți apela la un credit urgent – credit247.ro pentru acea sumă de bani inițială. Astfel, vei putea depune sume mai mici lunar pentru a ajunge la acea sumă care îți va asigura confortul într-o situație neprevăzută.

Facebook Comments