La data de 8 octombrie a.c., polițiștii Serviciului de Combatere a Criminalității Organizate Arad, împreună cu un procuror din cadrul D.I.I.C.O.T. – Biroul Teritorial Arad, au desfășurat o acțiune pe linia combaterii traficului de droguri.
Din cercetări a reieșit că mai multe persoane, din județul Arad, ar fi cultivat cannabis, pe o suprafață de aproximativ 2.000 de metri pătrați, din extravilanul unei localități din județ, o parte dintre ele fiind prinse în flagrant delict, în timp ce culegeau plantele de cannabis.
De asemenea, au fost puse în aplicare 6 mandate de percheziție domiciliară, la imobilele persoanelor bănuite.
În urma activităților desfășurate, au fost descoperite și ridicate 5,1 kilograme de muguri de cannabis, 360 de plante de cannabis, în greutate totală de aproximativ 200 de kilograme, alte aproximativ 7 kilograme de fragmente vegetale de cannabis, precum și recipiente și ustensile folosite la creșterea și îngrijirea plantelor.
În cauză, a fost dispusă măsura reținerii, față de doi bărbați, de 48 și 45 de ani, și două femei, de 46 și 20 de ani, ulterior, cei doi bărbați fiind arestați preventiv, pentru 30 de zile.
Față de cele două femei, dar și față de o a treia, în vârstă de 42 de ani, a fost dispusă măsura controlului judiciar, pentru 60 de zile.
Cercetările sunt continuate, sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de trafic de droguri de risc și constituirea unui grup infracțional organizat.
Suportul de specialitate a fost asigurat de Direcția Operațiuni Speciale din cadrul Poliției Române și Biroul Tehnic și de Criminalistică din cadrul D.I.I.C.O.T. – Structura Centrală.
La activități au participat și polițiștii Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate Pitești, cei ai Inspectoratului de Poliție Județean Arad, Poliția Orașului Sebiș, luptători ai Serviciului pentru Acțiuni Speciale Arad și jandarmi ai Inspectortului de Jandarmi Județean Arad.
_Facem precizarea că punerea în mişcare a acţiunii penale este o etapă a procesului penal reglementată de Codul de Procedură Penală, având ca scop crearea cadrului procesual de administrare a probatoriului, activitate care nu poate, în nicio situaţie, să înfrângă principiul prezumţiei de nevinovăţie._