Pentru a evita cresterea tensiunii sau pentru a o reduce se poate apela si la tehnici care nu tin neaparat de medicina. Asta nu inseamna ca trebuie neglijata parerea unui doctor, mai ales cand palpitatiile inimii persista, iar pacientul nu cunoaste cu exactitate cauzele cresterii tensiunii arteriale.
Cu tensiunea nu e de jucat! Factorii care favorizeaza cresterea tensiuniiarteriale sunt tocmai obiceiurile ‘moderne’ pe care multi oameni le au. Consumul de alcool, fumatul, mancarea sarata sau plina de grasimi contribuie la dereglarea circulatiei sangelui si inflamarea venelor.
Presopunctura, tehnica anti-hipertensiune
Tensiunea creste si din cauza lipsei activitatii fizice. Medicii sustin ca printre persoanele care sunt cele mai expuse la hipertensiune sunt cele supraponderale/ obeze.
Terapiile de relaxare a musculaturii ajuta la scaderea valorilor tensiunii. Presopunctura este una dintre tehnicile noninvazive care trateaza o serie de afectiuni.
1. Atinge cu degetul mare spatiul dintre lobul urechii si zona mediana a claviculei (punctul opus lobului urechii). Maseaza timp de aproximativ 15-20 de secunde de sus in jos, pana in dreptul lobului.
2. O alta zona importanta pentru reducerea tensiunii este cea aflata la o distanta de aproximativ 5 milimetri de lob. Maseaza acest punct pe ambele parti ale fetei timp de aproximativ un minut, folosindu-ti varfurile degetelor.
Medicina traditionala chineza spune ca aceste puncte descrise mai sus sunt, de fapt, niste centri nervosi care ajuta, prin simpla atingere, relaxarea musculaturii si imbunatatirea circulatiei sangelui.
Atentie! Va reamintim ca acest articol nu inlocuieste avizul unui medic cardiolog. Acestea sunt cateva informatii bine de stiut, insa nu sunt suficiente pentru a trata hipertensiunea. Daca aveti probleme cu tensiunea, adresati-va medicului.
Sursa: sanatate.bzi.ro