Cu alergiile chiar nu este de glumit. Ce a pățit o prezentatoare tv din Marea Britanie

by Dana B.
O producatoare TV din Marea Britanie a ramas cu leziuni pe creie rdupa ce a consumat, fara sa stie, nuci in mancarea primita la restaurant, ea fiind alergica la fructe oleaginoase.
Amy May Shead era in concediu in Budapesta, in 2014, cand a mers la un restaurant, unde a fost asigurata de angajatii localului ca nu va fi nicio problema cu mancarea cu care va fi servita. Femeia avea o alergie severa la nuci.
„Amy era foarte constienta de alergia ei si o lua foarte in serios, nu a riscat niciodata”, a declarat matusa femeii.
„A gustat o data din mancarea care continea nuci, a avut o reactie alergica severa si a intrat imediat in soc anafilactic. A fost atat de intens incat i-a cauzat stop cardiac”, a adaugat aceasta.
Femeia a fost practic moarta timp de sase minute pana medicii au resuscitat-o.
In urma socului anafilactic, Amy a ramas paralizata partial si nu poate vedea sau vorbi normal.
„O sa fie un drum lung, toti pasii mici pe care ii face reprezinta un progres, desi par mici, sunt foarte importanti”, a declarat recent mama ei.
„Amy a suferit o traheostomie pentru a putea respira mai usor si i s-a spus initial ca nu va fi scoasa niciodata si ca nu va mai manca niciodata. Dupa doi ani, insa i-a fost scoasa si acum mananca alimente preparate la blender”.
Viata lui Amy era una foarte agitata inainte de socul anafilactic. Ea se trezea la patru dimineata, fiind producator la emisiunile Good Morning Britain si This Morning.
Acum, viata femeii inseamna doar recuperari. Ea urmeaza un program intens de fizioterapie si hidroterapie. Desi Amy este departe de o recuperare completa, care este putin probabila, ea face progrese care-i redau o parte din independeta pe care o avea inainte de reactia alergica.
Familia lui Amy doreste ca povestea femeii sa fie cunoscuta pentru ca publicul sa inteleaga cat de grave pot fi consecintele reactiilor alergice.
Sursa: sanatatea.bzi.ro
Facebook Comments