Consiliul Județean cumpără echipamente de peste un milion de euro pentru ISU Arad

by Andreea Radu

Consiliul Județean Arad a folosit la întreaga sa capacitate programul Interreg. Proiectul nostru strategic îl reprezintă investițiile în modernizarea drumurilor județene transfrontaliere, acolo unde am obținut suma destinată tuturor județelor din România incluse în acest program. Asta înseamnă 13,4 milioane de euro, prin care ne dorim conectarea zonelor industriale din județul Arad și a Zonei Libere Arad-Curtici la piața forței de muncă din estul Ungariei, dar și crearea unui inel de ocolire în jurul DN 7, cel mai tranzitat drum național de pe raza județului nostru.

În cadrul Programului INTERREG am aplicat și pentru un proiect privind asigurarea intervenției în cazul dezastrelor și dezvoltarea de sisteme de gestionare a dezastrelor, alături de Județul Timiș, Asociația DKMT cu sediul la Szeged și Asociația Pompierilor Voluntari din Mórahalom, Ungaria. Liderul de proiect este ADIVEST, asociația Consiliilor Județene din regiunea de vest. Suma totală câștigată de Consiliul Județean Arad este de 1,15 milioane euro.

Intervențiile se vor concentra pe dezvoltarea în comun a răspunsului în situații de urgență și capacitatea de gestionare a dezastrelor în zona de frontieră eligibilă, în scopul de a facilita acțiuni comune rapide în cazul unor situații de urgență, reducerea timpului de răspuns, mai ales în imediata vecinătate a frontierelor de stat.

Pentru a creşte capacitatea de răspuns, respectiv potenţialul forţelor destinate intervenţiei pentru gestionarea următoarelor tipuri de riscuri: incendii, accidente rutiere pe drumul E68 și autostradă, inundaţii, cutremure, seceta și scăderea timpului de răspuns în acordarea asistenței medicale de urgență, prin mobilitate crescută, se solicită achiziționarea de către UAT Județul ARAD a următoarelor categorii de echipamente:

– 3 ambulanţe pentru asistenţă medicală de urgenţă tip B2;

– 1 vehicul de intervenţie pompieri, cu apa şi spumă (5.000 l);

– 1 autobuz penru transportul personalului la locul de intervenţie (32 de locuri);

– 20 pompe electrice, 20 cabluri de alimentare cu energie electrică, 80 furtune tip C;

– 20 echipamente de protecţie;

– 1 cisternă pentru apă (alimentare populaţie zone sinistrate);

– 1 vehicol pentru intervenţii la înălţime (până la 20 m);

– 2 ATV-uri pompieri.

 

Facebook Comments