COMISIA JURIDICA A AVIZAT FAVORABIL CERERILE DE ARESTARE PENTRU ELENA UDREA

by Andreea Radu

Comisia juridică a Camerei Deputaților a avizat favorabil cererile de încuviințare a arestării și solicitările de începere a urmăririi penale în cazul deputatului Elena Udrea.

„Am avut practic cinci voturi de dat astăzi. Am avut patru solicitări, una dintre ele având două capete, două solicitări în interiorul ei”, a spus duminică președintele Comisiei juridice, Bogdan Ciucă.

Comisia juridică dat aviz favorabil pentru începerea urmăririi penale față de unele fapte în dosarul Gala Bute cu 20 voturi „pentru”, un vot anulat și o abținere.

Potrivit lui Bogdan Ciucă, din cei 26 de membri ai comisiei au fost prezenți 22.

La cea de a doua solicitare, tot în dosarul Gala Bute, care vizează măsura arestării — deputații juriști au dat un raport favorabil cu 17 voturi „pentru”, trei „împotrivă” și două voturi anulate. 22 de deputați și-au exprimat votul.

Pentru cea de-a treia cerere vizând dosarul Microsoft, prin care se solicita începerea urmăririi penale, Comisia juridică a dat aviz favorabil cu 21 voturi „pentru” și o abținere.

Ultima solicitare, în interiorul căreia existau de fapt alte două solicitări, viza încuviințarea reținerii și arestării în cazul deputatului Elena Udrea și a primit din partea deputaților 18 voturi „pentru”, două împotrivă” și două abțineri, iar a doua cerere, care viza arestarea, a primit 16 voturi „pentru”, patru „împotrivă” și două abțineri.

„Plenul votează solicitarea Parchetului sau a ministerului, după caz, luând în calcul sau nu așa-numita recomandare prin raport sau viziune pe care a avut-o Comisia juridică pe acest subiect”, a spus Bogdan Ciucă.

Întrebat dacă Elena Udrea a cerut membrilor comisiei să încuviințeze începerea urmăririi penale și nu și arestarea sau reținerea, Ciucă a răspuns: „Fără să mai fac alte precizări, pot confirma că atât avocații apărării, cât și doamna deputat, au solicitat încuviințarea începerii urmăririi penale, având rezerve față de celelalte măsuri”.

„Parlamentarii din comisie și-au exprimat un punct de vedere care va fi validat sau nu de către plen”, a adăugat el.

Președintele Comisiei juridice a menționat că rapoartele vor fi trimise Biroului Permanent al Camerei Deputaților. „Dânșii le au pe masă pe toate și vor decide când și cum le vor supune votului de plen”, a explicat Bogdan Ciucă.

 

Sursa: agerpres.ro

Facebook Comments