Combinații de minerale și vitamine utile organismului

by Cristian Dobre

Vitaminele sunt absolut necesare pentru sanatatea organismului nostru, motiv pentru care nu trebuie sa evitam consumarea acestora in cantitatile necesare.

Acestea trebuie sa existe in alimentatia noastra zilnica, fiind posibila procurarea lor din legume si fructe, insa poti apela si la suplimentele alimentare in cazul in care doctorul iti recomanda acest lucru. Vitaminele si mineralele ajuta la dezvoltarea corpului tau.

Iata aici 5 exemple de vitamine si minerale naturale pe care trebuie sa le consumi:

Calciu, D3 si vitamina K2

Calciul si vitamina K2 sunt recomandate persoanelor care se confrunta cu un deficit de calciu intrucat acestea ajuta la refacerea integritatii si a densitatii osoase si sunt recomandate femeilor aflate la menopauza pentru a opri pierderile de calciu si dezvoltarea osteoporozei.

De asemenea, acestea se administreaza in sezonul rece sau in perioadele in care perioada de expunere la soare este redusa.

Avantajele calciului, a vitaminelor D3 si K2 provin din faptul ca acestea sunt naturale.

Calciul este extras din alge marine, nu contine calciu de sinteza si nu produce efecte adverse.

Vitamina D3 fixeaza calciul si este considerata mult mai eficienta decat D2. Vitamina K2 fixeaza calciul.

Vitamina D3 reprezinta o varianta activa a vitaminei D2 si este foarte importanta pentru absorbtia calciului in oase.

Mixul obtinut din calciu, vitaminele D3 si K2 este considerat cel mai bun pentru sistemul osos, cele 2 vitamine fiind benefice acumularii de osteocalcin in celulele osoase.

Zinc complex

Zincul complex este recunoscut pentru capacitatea sa de a preveni simptomele racelii, este recomandat pentru mentinerea sanatatii sistemului osos, a pielii, a parului si a unghiilor.

Benefiicile acestuia sunt reprezentate de prevenirea simptomelor racelii si de mentinerea unei vederi bune intrucat acesta este antioxidant, imunostimulator, mentine cantitatile de testosteron necesare din sange si mentine metabolismul acido-bazic normal.

Zincul complex contine cea mai mare concentratie de zinc, fiind extras din seminte de dovleac si ginseng Siberian.

Zincul este necesar pentru mentinerea sanatatii sistemului imunitar, acesta fiind recunoscut si pentru imbunatatirea sistemului digestiv, pentru tratarea acneei, pentru reducerea stresului si pentru ca ajuta organismul sa beneficieze de avantajele unui metabolism energetic.

Crom complex

Cromul complex este recunoscut pentru sustinerea nivelului glicemiei, pentru reducerea hipertensiunii, a riscului de afectiuni cardiace si a infarctului.

In afara de acestea, beneficiile cromului complex sunt reprezentate de protejarea ADN-ului, de prevenirea starilor de depresie, acesta contribuind la sporirea performantelor atletice prin stimularea metabolismului si reducerea poftei de mancare.

Acesta joaca un rol esential si in procesul de digestie a mancarii, fiind recunoscut ca un factor de toleranta la glucoza, lipsa acestuia reprezentand un factor de risc in ceea ce priveste declansarea obezitatii.

Siliciu organic

Siliciul organic contribuie la imbunatatirea sanatatii pielii, a unghiilor si a parului intrucat stimuleaza productia de colagen si are rol in functionarea sistemului urinar.

Siliciul organic contine extract de Coada-Calului in componenta sa, acesta fiind cunoscut datorita rolului sau in procesul de evitare a imbatranirii premature a pielii, facand-o mai elastica.

Beneficiile acestuia sunt reprezentate de asimilarea calciului, de tonifierea vaselor de sange, de productia de colagen, de functionarea sistemului urinar, de regenerarea tesuturilor conjunctive, asigurand protectia organismului impotriva stresului.

Seleniu organic

Seleniul organic este cunoscut pentru rolul pe care il are in mentinerea sanatatii sistemului imunitar, in reglarea activitatii glandei tiroide si pentru micsorarea glicemiei.

Alte beneficii ale seleniului organic sunt reprezentate de imbunatatirea fertilitatii in randul barbatilor, de reducerea tumorilor, de prevenirea stresului oxidativ si a starilor anxioase, acesta fiind recomandat si in cazul tratamentelor antidepresive si anxiolitice.

Seleniul este prezent in toate tesuturile corpului, regasindu-se cel mai mult in rinichi, ficat, splina si pancreas. Acesta este produs din drojdia de bere, iar lipsa acestuia din organism poate conduce la scaderea infertilitatii, la riscul declansarii insuficientei cardiace si la dezvoltarea unor tulburari nervoase grave.

Prin urmare, vitaminele si mineralele sunt absolut necesare in alimentatia noastra pentru a ne asigura ca avem un corp sanatos, care primeste toate suplimentele de care are nevoie.

Sursa: ziare.com
Facebook Comments