COENZIMA Q10 SI BOLILE CARDIACE

by Cristian Dobre

Dacă ai probleme cardiace, ar trebui să afli mai multe despre un remediu numit CoQ10.

Coenzima Q10 este un remediu foarte util în unele afecţiuni cardiace, folosit în lumea întreagă.

Dacă medicul curent nu cunoaşte detalii despre utilizarea lui, îl poţi procura şi fără reţetă. Ar putea să îţi salveze viaţa!

Există dovezi despre activitatea CoQ10 ca puternic energizant al celulelor microcardiace, care poate oferi speranţă milioanelor de oameni afectaţi de unele boli cardiace, în special de insuficienţa cardiacă congestivă, boală în care miocardul (ţesutul muscular al inimii) îşi pierde treptat forţa contractilă, ceea ce duce la deteriorarea funcţiei de pompă a cordului.

Această afecţiune este extrem de frecventă, mai ales în cazul persoanelor în vârstă şi uneori nu răspunde la tratamentul prescris, însă mai există un tratament folosit, cu mult succe, în toată lumea şi care reenergizează inima prin stimularea celulelor miocardice. Se numeşte Coenzima Q10 şi a realizat minuni, după cum afirmă unii cardiologi.

Ce este Coenzima Q10?

Coenzima Q10 este un antioxidant puternic, cunoscut şi ca ubiquinona-10. A fost descrisă ca având o acţiune asemăntoară vitaminelor, iar unii experţi afirmă că este într-adevăr din familia vitaminelor – nutrienţi care hrănesc celulele şi de care organismul are nevoie pentru a funcţiona corect.

Este prezentă, în cantităţi foarte mici, în alimente, mai ales în cele de provenienţă marină/oceanică şi este sintetizată în toate celulele organismului. Cercetătorii japonezi au reuşit să sintetizeze CoQ10 în formă brută, introdusă apoi în suplimente nutritive şi comercializată în toată lumea de către unele companii japoneze.

Cum acţionează?

CoQ10 este un antioxidant de excepţie care, după cum s-a demonstrat, pătrunde în acele mici „fabrici de energie” ale celulelor, numite mitocondrii, acolo unde oxigenul este folosit, oferindu-i celulei energia necesară pentru a trăi. Pentru a produce energie, celula are nevoie de coenzima Q10. Ubiquinona este adesea denumită „scânteia” care porneşte şi menţine activitatea „motoarelor”, reprezentate de mitocondrii.

În teorie, dacă ubiquinona nu este suficientă, celulele suferă „căderi de energie”, avariind astfel funcţia organelor vitale, în special a inimii, care solicită cea mai mare cantitate de CoQ10, în scopul generării imensului volum de energie necesar pentru ca inima să continue a pulsa.

Pe scurt, această substanţă îmbunătăţeşte funcţia mecanică a cordului, oferind celulelor private de energie carburantul necesar activităţii lor eficiente. De asemenea, CoQ10 poate ajuta la prevenirea şi la vindecarea afecţiunilor degenerative ale cordului şi poate scadea nivelul de colesterol ,,rau”.

Cât de rapid acţionează?

În mod normal, sunt necesare între 2 şi 8 săptămâni pentru ca substanţa să înceapă a produce ameliorarea simptomelor de insuficienta cardiaca, afirmă cercetătorii. Administrarea ei trebuie continuată, în scopul menţinerii efectului său benefic, de reenergizare a inimii.

Pentru ce mai este utilizată?

Principala şi cea mai cunoscută indicaţie a Coenzimei Q 10 este insuficienţa cardiacă congestivă. Totuşi, studiile demonstrează faptul că este utilă şi în alte forme de afectare cardiovasculară: în hipertensiunea arteriala, aritmii (palpitaţii, bătăi neregulate ale inimii), angina pectorală (dureri în piept de origine coronariană) şi prolapsul de valvă mitrală.

Datorită proprietăţilor sale puternic antioxidante, CoQ10 este în faza de testare în cazul pacienţilor cu afecţiuni neurologice degenerative, boala Parkinson, boala Huntington, SLA (scleroză laterală amiotrofică) şi scleroză multiplă, în mari centre de cercetare medicală, de exemplu University of Rochester Medical School şi University of California din San Diego.

Pe lângă proprietăţile benefice care privesc sănătatea inimii, Coenzima Q10 promite să te scape şi de riduri, încurajând menţinerea tinereţii pielii.

Conform ultimelor studii, CoQ10 influenţează pozitiv metabolismul celular afectat de vârstă şi permite combaterea semnelor de îmbătrânire care încep la nivel celular, îmbunătăţind rapid funcţiile mitocondriale, pierderea funcţională a mitocondriilor reprezentând principalul obiect de studiu al teoriilor moderne care încearcă să explice procesul de îmbătrânire curatantă.

 

Sursa: csid.ro

Facebook Comments

Centrul de preferințe pentru confidențialitate